Неврохирург, който е изследвал мистериозните симптоми на жена в австралийска

...
Неврохирург, който е изследвал мистериозните симптоми на жена в австралийска
Коментари Харесай

Неврохирург изтръгна червей от мозъка на жена с мистериозни симптоми в Австралия

Неврохирург, който е изследвал мистериозните признаци на жена в австралийска болница, споделя, че е изтръгнала жив червей от мозъка на пациентката , оповестява " Асошиейтед прес ".

Хирургът Хари Прия Банди е извадила с форцепс 8-сантиметровият паразит от дупка в черепа на 64-годишната пациентка . Преди това е правила биопсия през дупката. Чевреят е траял да се движи откакто е бил изваден.

Паразитът е бил ларва на локалният австралийски тип кръговиден червей Ophidascaris robertsi. За него до момента не е имало информация, че е човешки паразит. Обикновено се среща при килимовите питони (Morelia spilota).

Банди и лекарят по инфекциозни заболявания в Канбера Санджая Сенанаяке са създатели на публикация за невероятния медицински случай. Сенанаяке споделя, че получил позвъняване и му било казано: " Имаме пациент с зараза. Току-що премахнахме жив червей от мозъка му ".

Жената е била призната в болничното заведение, тъй като е имала проблеми с паметта и влошаваща се меланхолия в продължение на три месеца. Резултатите от скенер са посочили промени в мозъка ѝ. Година по-рано тя е била призната в локалната болница в югоизточния щат Нов Южен Уелс със признаци, които са включвали коремна болежка, диария, суха кашлица и нощно изпотяване.
 В Словакия се появяват рискови типове комари
В Словакия се появяват рискови типове комари

Устойчиви на инсектициди и способни да придвижват тропически заболявания като малария, западнонилска тресчица и денга

Лекарите са очаквали, че мозъчната биопсия ще разкрие рак или цирей. " Този ​​пациент беше лекуван... за мистериозно заболяване, което смятахме, че в последна сметка е имунологично положение, тъй като не бяхме съумели да открием паразит. След това внезапно се появи огромна бучка в предната част на нейния мозък ", сподели Сенанаяке.

Пациентката е пристигнала в схващане след изваждането на червея без никакви негативни последствия, изясни Банди. " Тя беше толкоз признателна, че е получила отговор какво ѝ е причинявало тези проблеми толкоз дълго време ", добави тя. Шест месеца след отстраняването на червея невропсихиатричните признаци на пациента не престават да се усъвършенстват .

64-годишната жена е изпратена вкъщи скоро след интервенцията и са ѝ били дадени антипаразитни медикаменти. Оттогава не се е прибирала в болничното заведение, сподели Сенанаяке. " Тя се оправи, само че защото това е нова зараза, ние я следим от близко ", изясни още той.

Пациентката живее покрай местообитание на килимни питони . Там тя събира локална растителност, която употребява при готвене. Въпреки че не е имала директен контакт със змиите, учените допускат, че без да желае е консумирала яйцата на паразитите.
 Нов антибиотик, убиващ супербактерии, е открит благодарение на изкуствен интелект
Нов антибиотик, убиващ супербактерии, е открит благодарение на изкуствен интелект

AI може да тества десетки милиони евентуални съединения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР