Невробиолози от Френския институт за здраве и медицински изследвания (INSERM)

...
Невробиолози от Френския институт за здраве и медицински изследвания (INSERM)
Коментари Харесай

Обясниха способността на мозъка да предвижда


Невробиолози от Френския институт за здраве и медицински проучвания (INSERM) са изяснили, че мозъкът планува конфликт с нови за себе си обстановки, създавайки специфична невронна мрежа, която се явява „ подготвена “ за всеки поврат на събитията. Статията на учените е оповестена в изданието PLOS Computational Biology.

Изследователите са изучили природата на една от най-забележителните особености от държанието на приматите, в това число индивида.

Става дума за способността да се приспособява държанието към нови условия по подобен метод, който не е очакван от еволюцията.

Оказва се, че такова свойство на мозъка се обезпечава от невронни връзки, формиращи „ резервоарна “ мрежа, в която голям брой импулси отскачат един от различен или се смесват. Всичко това образува неповторими комбинации на импулсите, които могат да бъдат употребявани за направата на вярно държание в новата обстановка.

Учените са показали това благодарение на модели на резервоарна мрежа, която обучили на осъществяване на нови задания. След това невробиолозите сравнили интензивността на невроните в модела с работата на префронталната кора на опитни маймуни и разкрили подобие в активността на нервните кафези.

Префронталната кора на основния мозък ръководи мислителната и моторната интензивност, взе участие в основаването на проекти за дейности, взимане на решения, обществено държание и взаимоотношение.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР