Невиждана пясъчна буря покри китайската столица Пекин с плътен кафяв

...
Невиждана пясъчна буря покри китайската столица Пекин с плътен кафяв
Коментари Харесай

Пекин потъна в кафяв прах

Невиждана пясъчна стихия покри китайската столица Пекин с компактен кафяв прахуляк. Той бе донесен от мощните ветрове от пустинята Гоби и Северозападен Китай, съобщи Ройтерс. Според метеорологичната организация на страната това е най-силната пясъчна стихия в региона за последното десетилетие. Заради неналичието на видимост в праха летищата в Пекин анулираха 428 полета, планувани за през днешния ден, заяви Синхуа.

Китайската метеорологична администрация разгласи тази заран жълт код за рисково време и заяви, че пясъчната стихия се популяризира от Вътрешна Монголия към провинциите Гансу, Шанси и Хъбей към Пекин.

В някои региони на китайската столица фините прахови частици PM10 доближиха до 8000 микрограма на пространствен метър при норма от 50, а частиците PM2,5 бяха измерени на равнища от 300 микрограма на куб.м., доста по-високи от китайския стандарт от 35.

Съседна Монголия също беше наранена от мощни пясъчни стихии. Китайската държавна телевизия заяви за минимум шестима починали там и 81 безследно изчезнали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР