Невероятно или не, но паметна плоча, поставена от местен фенклуб,

...
Невероятно или не, но паметна плоча, поставена от местен фенклуб,
Коментари Харесай

Община Хасково събира наем от паметна плоча

Невероятно или не, само че паметна плоча, сложена от локален фенклуб, се трансформира в средство за приход за Община Хасково. Това твърди в своя публикация уеб сайтът Haskovo Live.
Плочата е спомен за 1978 година, когато тимът на Хасково влиза в най-високото равнище на професионален футбол в България – А група. На нея са изписани имената на футболните герои от това време. Тя беше сложена по самодейност на фенклуб " Гунди и Лев Яшин " – на 8 септември.
Оказва се обаче, че този монумент за общината в действителност е... търговски обект. Защото за наем общината събира по 15 лв. на месеца. Хасковската локална власт към този момент си е поискала и първия наем – 11,50 лв. за септември, тъй като месецът не е цялостен. Като доказателство за това Haskovo Live е разгласил фактура. Реално по този начин общината, още с издаването на разрешителното за слагане на паметната плоча, я третира като осведомителна табела на търговски обект. Затова, на съображение член 40, т.10 от Наредбата за локалните такси, дефинира наем и период за заплащане - до 10 число всеки месец по 15 лв..
Официално от пресцентъра на кмета Добри Беливанов, който нашумя около така наречен " Хасковогейт ", настояват, че не се дължат такси и, че е издадено позволение за слагане на паметната плоча. Отговорът е на инж. Ангел Стоилов, шеф Дирекция „ Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции”. Публикуваната фактура обаче е реалност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР