Невероятни кадри, направени с дрон, показват момента, в който най-голямата

...
Невероятни кадри, направени с дрон, показват момента, в който най-голямата
Коментари Харесай

Заснеха нещо невероятно край бреговете на Куинсланд ВИДЕО

Невероятни фрагменти, направени с дрон, демонстрират момента, в който най-голямата колония гнездящи зелени морски костенурки се насочва към брега, с цел да снесе яйцата си.

Видеото е снимано над остров Рейн край крайбрежията на Куинсланд и демонстрира повече от 60 000 костенурки, оповестява Daily Mail.

Колонията за гнездене в северната част на Големия бариерен риф е най-голямата в света, като костенурките се насочат към района за сезона на гнездене.

Кадрите с дрон са помогнали на откривателите да изчислят тъкмо популацията на зелените морски костенурки, които гнездят на остров Рейн.

Преди да ги употребяват, морските учени са броели костенурките от лодка или са рисували бяли линии върху гърбовете им на плажа.



Женските идват от цяла Австралия, както и от Папуа Нова Гвинея, Индонезия, Вануату и Нова Каледония, с цел да снасят яйцата си на плажа през нощта.

Зелените морски костенурки са единствените тревопасни морски костенурки и са заплашен тип, като фрагментите дават значими данни на учените за техния репродуктивен развой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР