Невероятна история преживяха две англичанки, които съдбата срещна в родилния

...
Невероятна история преживяха две англичанки, които съдбата срещна в родилния
Коментари Харесай

Тези жени родиха в един и същи ден, но историята им е впечатляваща: Какво им се случи 3 години по-късно

Невероятна история претърпяха две англичанки, които ориста срещна в родилния дом. Клеър Отауей и Мишел Ноубъл станали неразделни приятелки, откакто най-голямата наслада в живота – раждането на дете, ги споходила в един и същи ден, оповестява „ Дейли експрес “. Дотук в историята няма нищо извънредно – в противен случай, много другарства пораждат сред майки, които са се срещнали в родилното поделение и след това остават близки за цялостен живот. Три години след ражданията си обаче Клеър и Мишел още веднъж се срещат в същото поделение и… още веднъж стават майки в един и същи ден! Според експерти шансът това да се случи се е равнявал на 270 000 към 1.

Уникалната история стартира на знаковата дата 8 март 2012 година в британското градче Скарбъро. Тогава Клеър се снабдява със сина си Бен, а Мишел дава живот на наследника си Хенри. Историята се повтаря 3 години по-късно, единствено че през лятото – датата е 30 юли. След авансово запланувано секцио Клеър ражда дребната Иви, а няколко часа по-късно проплаква и щерката на Мишел – Изабел. Този път освен фамилиите на двете приятелки, само че и целият медицински личен състав били изумени от чудото. Двете семейства към този момент са неразделни и се събират най-малко веднъж в седмицата, а децата порастват и към този момент оформят другарски връзки между тях.

Как да засилиш връзката сред татко и новородено
Новите татковци и техните новородени бебета имат специфична връзка между тях. Научи по какъв начин да се сближиш с бебето си по време на тези скъпи първи няколко седмици.

Повикване на всички нови бащи! Ако не си изцяло сигурен по какъв начин да започнеш доближаването с новороденото, не си самичък. Докато някои родители стартират процеса на доближаване с бебетата си неотложно, извънредно постоянно е за някои родители (и мама и тати) да са леко несигурни по какъв начин да стартират да се сближават с бебето си.

Но връзката е доста значима. Какъвто и да е дълготрайният резултат, сигурно знаем, че здравите и мощни връзки ще подобрят развиването на бебето, като му дадат чувство за сигурност и самочувствие. Нещо повече, можеш да започнеш да формираш тези връзки неотложно след раждането на бебето. Това е нещо, което ще можеш да правиш в естествения ход на всекидневието си. Ето по какъв начин:

Дръж го

Обичай бебето си и бебето ти ще обича да бъде в ръцете ти. Новите бащи също би трябвало да носят новородените, да ги люлеят и да ги държат покрай кожата си за в допълнение свързване.

Масажирай бебето си

Обикновени разтривки могат да оказват помощ на бебето да се отпусне и заспи. Ключът е да се масажира доста нежно. Може да отидеш на уроци по разтривки за бебета или да намериш информация по тематиката.

Комуникирай с него

Твоето бебе може да не знае какво казваш, само че това не значи, че не обича да слуша гласа ти. Без значение дали четеш, пееш или приказваш на бебето си (или даже да имитираш тези сладки бебешки звуци) ще стимулираш сетивата му и ще заздравиш взаимната връзка.

Къпи го

Къпането на новороденото ще помогне и на двама ви да се отпуснете след тежък ден и да приготви бебето за сън.

Дръж бебето си

Когато искаш да си покрай новороденото, само че не можеш да го вземеш в ръцете си (може би пишеш или сгъваш облеклата му), можеш да го сложиш в слинг. Поставяйки бебето в слинг ще му окажеш помощ да се усеща уютно, допряно до гърдите ти. Увери се, че слингът предлага добра упора за главата и врата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР