Невен Дилков, основател и управител на „Нетера“, стана председател на

...
Невен Дилков, основател и управител на „Нетера“, стана председател на
Коментари Харесай

Невен Дилков оглави Европейската телекомуникационна асоциация

Невен Дилков, създател и шеф на „ Нетера “, стана ръководител на Борда на шефовете на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (European Competitive Telecommunications Association - ECTA), оповестиха от организацията.

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава отпред на управителния ѝ съвет. Членовете на ECTAго избраха на отчетно-изборно заседание на 18 януари 2021 година

ECTAпредставлява ползите на стотици водещи телекомуникационни оператори и снабдители на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на обективна регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„ Заемам поста с ясната цел да реализираме съответни резултати. Ще се постарая да подкрепя организацията в посока на това да е по-активна и да води основни диалози с регулаторите и със законодателите, когато има потребност и опция да се въздейства за възстановяване на конкурентната конюнктура в телеком промишлеността в цяла Европа “, споделя Невен Дилков.

Той показва, че ще продължи да работи за одобряване на правилата на организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР