Невъзможното изявление на Гешев. В друга демократична държава изявление на

...
Невъзможното изявление на Гешев. В друга демократична държава изявление на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова за Гешев: Абсурд в демократичния свят

Невъзможното изказване на Гешев. В друга демократична страна изказване на основен прокурор, в което обществено споделя по какъв начин ръководи прокуратурата по телефона, по какъв начин работи превзетата страна, а повдигнати обвинявания няма, би било невероятно. Така някогашният правосъден министър разяснява бомбастичния монолог на основния прокурор Иван Гешев след труса в обвиняването и желаната му оставка от част от колегията във Висш съдебен съвет. 

" В друга демократична страна прокуратура, която се занимава с политическо интриганство вместо да управлява разлседвания и да повдига обвинявания, не би била даже мислима. Корупцията и търговията с въздействие се борят не с конференции, а с качествени обвинителни актове, импортирани в съда.

В друга страна, основен прокурор, който да назовава народните представители " политически отпадък, който би трябвало да бъда изметен ", би бил непоносим.

Време е Висш съдебен съвет да прояви гръбнак и да спре този цирк, който срами правосъдната власт и разрушава българската държавност ", разяснява Йорданова, потресена от чутото на брифинга на обвинител номер 1. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР