Невъзможно е да се запознаем с финансовия анализ на концесията

...
Невъзможно е да се запознаем с финансовия анализ на концесията
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Невъзможно е да се запознаем с финансовия анализ на концесията за спирките

Невъзможно е да се срещнем с финансовия разбор на концесията за спирките, който е няколко стотин страници, което хвърля подозрение върху това, какво желае да направи кметът Йорданка Фандъкова. Това сподели пред публицисти ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и водач на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, съобщи Агенция „ Фокус “.

На въпрос по какъв начин ще разяснява това, че кметът на София Йорданка Фандъкова е споделила, че от опозицията са похвалили плана за ръководството на спирките, Паргов отговори: „ Както нормално госпожа Фандъквоа чете единствено първото изречение. А изключително в този момент по време на европейското председателство се разбра, че би трябвало да четем и второто изречение.

Поздравих я за това, че тя стана обединител на нещо, което от дълги години не може да се сплоти – десни с леви против тази концесия, против този отчет по метода, по който се вкарва. Защото една хубава концепция най-после ще се опорочи от прибързаността в 12 без 5, отпонеделник за четвъртък с няколко стотин страници разбори и финансови планове някой да се запознае – това е невероятно. Т.е. хвърля подозрение и леке върху това какво желае да направи тя самата от първо лице, само число “, изясни Паргов.

Toй напомни, че към момента има една велосипедна концесия, която не е приключила. „ Помните ли, че преди една година трябваше да режем лентата, само че тя беше оспорена и сега ще стартираме изначало. Там имаме 400 детайла – колела.

В момента имаме нова концесия, която ще добави цялата картина, и за гарнитура на всичко в този момент ще приемем една разпоредба, която би трябвало да постави някакъв образен ред в рекламата. И явно, че с тези две концесии на фона на тази разпоредба няма по какъв начин да сложим ред по метода, по който тя е конструирана – и от финансова позиция, и от позиция на метода и разпоредбите, по които са сложени изискванията. Защо се бърза в този момент, а не есента, когато умерено можехме да се срещнем и с финансовия разбор? Очевидно някой за нещо бърза. А за какво бърза и от какво го е боязън, можем да питаме самата госпожа Фандъкова “, разяснява той.

На въпрос какво не се харесва на Българска социалистическа партия – София по отношение на концесията, Паргов отговори: „ Това, на което ние постоянно сме държали, е Центърът за градска подвижност, който ръководи градския превоз, да се грижи за тези спирки и да може да отдава рекламата като вид – т.е. общината сама да ръководи тази активност. Сега имаме тяхното предложение за концесия, само че има няколко неща, които ние постоянно сме изтъквали. Беше казано, че ще имаме лафки, само че тези лафки няма да се грижат за чистотата на околното пространство и кошчетата за отпадък, а ще се грижи общината. За някои оставяме активите, а за други – пасивите “, сподели още водачът на столичните социалисти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР