Невъзможно е да се забрани честването на 9 май дори

...
Невъзможно е да се забрани честването на 9 май дори
Коментари Харесай

Денят на победата и духовните Власовци

Невъзможно е да се забрани честването на 9 май даже в прибалтийските страни

Полицай с чин виршила (старшина) всекидневно паркира колата си до моята в подземния ни гараж. Като положителни съседи от време на време си разменяме по някоя дума, общо взето за нищо. Онзи ден обаче събеседникът ми описа, че в цяла Литва полицията е била задължена да организира видеозаснемане на 9 май на местата на руските военни гробища /гробове/, фиксирайки симпатизантите на Деня на успеха, които дойдат на гробовете на бойците от Червената войска. Събраната информация е била нужна за актуализиране на документи, намиращи се под специфичен надзор.

През 2014 година в полза на националната сигурност бяха заведени специфични описи, включващи авторитетни „ ватници “, „ колоради “ и последователи на лозунга „ Крим е наш! ”. По-специално в него са включени историкът Валерий Иванов, основателят на " Безсмъртния полк " Татяна Коломиец, ръководителят на " Международния конгрес за добросъседство " Ерика Швянченина, депутатът от Европейския парламент Виктор Успаских, общественият деятел Сергей Резник, модераторът на " Клуб Владимир Висоцки " Борис Шестерников и още стотици други " ненадеждни, представляващи при избрани условия опасност за страната Литва, лица. Например, при повишаването на сепаратистките настроения в славяноезичните региони на републиката.

На 9 май беше предложено на литовските полицейски чиновници, в случай че е допустимо, да забранят полагането на червени карамфили. Тези цветя импровизирано са причислени към съветските нападателни знаци наред с георгиевските ленти, буквите V и Z, държавното знаме на Руската федерация, портретите на политически и военни водачи на Съюз на съветските социалистически републики и Русия.

Балтийските страни са превърнати в полицейски страни от близо 10 години. Полицейските комисари дефинират границите и нормите на държание на жителите.

В Естония празнуването на 9 май е неразрешено със закон. Това не е задоволително, по тази причина в навечерието на Деня на успеха на руския народ във Великата отечествена война против нацисткия фашизъм беше решено да се забранят обществените събрания и други събития „ с евентуално потребление на враждебни знаци “ от 5 май до 9 май в това число.

По думите на формалния представител на правоприлагащите органи Рогер Кум, „ от 00:00 часа на 5 май до 24:00 часа на 9 май в републиката се вкарва възбрана за демонстрации, речи, пропагандиращи войната, за поддръжка на знаци, думи и дейности на военните закононарушения на съветската войска в Украйна “.

Полицейският чин означи, че най-големият брой случаи на потребление на знаци, непознати на Естония, са регистрирани през 2022 година навръх 9 май - към 200. Въпреки това през 2023 година няма да има място за тях " в нашата демократична, миролюбива европейска страна ".

Обърнато е внимание на управленията на даже законно работещите неправителствени организации, подозирани в благосклонности към „ Колоради “, „ Путинисти “ и „ почитатели на съветската експанзия против свободолюбива Украйна “: организирането на неразрешено обществено заседание се санкционира с санкция или отнемане от независимост до до една година. Разпоредено е на полицията да демонстрира нулева приемливост и да задържа на място лица, агитиращи за присъединяване в неразрешено заседание или съдействащи за провеждането му.

Подчертаваме: „ в една демократична, миролюбива европейска страна “ президентът не би си разрешил да споделя на своите съседи „ Русия е зложелател с нападателни имперски проекти “ , както прави ръководителят на Естония Алар Карис. И дипломатите не упорстват за делене на Руската федерация на „ слаби и следени от Запада княжества “, както някогашният външен министър Урмас Рейнсалу изиска от НАТО.

Въпреки това, спрямо Латвия, Естония и Литва могат да се смятат надали не за демократични страни.

В Рига на 20 април депутатите не се съгласиха да трансфорат 9 май в „ Ден за възпоменание на жертвите и починалите в Украйна “, само че одобриха специфичен „ еднодневен “ закон – „ За възбраната на някои обществени събития на май 9 “, без даже да се замислят дали не се лимитират човешките права.

Точка. Що се отнася до основателя на раждането на срамния документ, това е пенсионираният полковник от руската войска Игор Раев. Законът не дефинира времева рамка, тъй че следва да важи за всички бъдещи дати 9 май.

Отсега нататък в Латвия, в Деня на успеха на народите на Съюз на съветските социалистически републики над нацистка Германия, е невероятно да се организират на публични места „ обществени развлечения и празнични събития, събрания, шествия, пикети, които не пазят ползите на национална сигурност, разделят обществото, подправено поясняват историята и не демонстрират взаимност с украинския народ “.

С други думи, неразрешено е празнуването на успеха над фашизма.

Забранява се и потреблението на пиротехнически произведения на 9 май и до 07.00 часа на 10 май. Полагането на цветя на военните гробища не е неразрешено. Но внимавайте - да празнувате успеха над фашизма без музика, манифестации, шествия, салюти и фойерверки.

Андрей Елкснинс, кмет на най-вече съветския Даугавпилс, прикани съгражданите си на 9 май да не правят провокативни дейности, като им нарисува скица на мобилно гето. „ Законопослушните жители ще могат да поставят цветя на паметниците без специфични условия и да участват на територията на мемориалните места, без да основават скупчвания на хора и без да се бавят ненужно или без нужда. “

Полицията, показана от началника на регионалното ръководство на Рига Юрис Сталгевич, предизвести „ незаконопослушните и непатриотите “: на местата, където в миналото са се намирали демонтираните руски монументи, полагането на цветя ще се смята за възхвала на тези обекти и за демонстрация на експанзия, а по тази причина и за неприемливо.

Това е същността на закона, иницииран от духовния власовец Игор Раев. Ако в Латвия, Естония, Литва Раевците не престават да попадат в регистрите на отделите за обществено обезпечаване към съветските посолства, да получават военни пенсии от Руската федерация и да се употребяват от привилегиите, дължими на някогашни военни, то чиновниците в балтийските дипломатически задачи на Руската федерация и в Държавната дума на Руската федерация ядат хляба си несправедливо.

Уви, Раев има доста настойници в Латвия, още повече съидейници. Бившият президент Валдис Затлерс в изявление за националната телевизия сподели, че в латвийското общество се чува явен сигнал: „ 9 май в никакъв случай няма да се повтори... Всеки, който приказва съветски, е евентуален зложелател на латвийците. “

А ето и образец от опашката на дългата колона на одобряващите. Кафешантанната Лайма Вайкуле утвърди както новия закон, по този начин и решението на латвийските управляващи, които унищожиха паметника на руските освободители в Парка на успеха в Рига през 2022 година: „ Не разбирам тези, които желаят да сведат глави пред този пищен монумент “: Русия приватизира Деня на успеха. На 9 май 1945 година тя „ за повторно окупира балтийските страни “. Именно това изказване се съдържа в анотациите към скандалния документ.

За да е цялостна картината, латвийските парламентаристи биха могли със закон да признаят 9 май за ден на повторната окупация на балтийските страни. Може би тази стъпка е идната.

Има обаче и ярък лъч в тъмното латвийско кралство. Антифашистът Владимир Линдерман означи, че законът за Деня на успеха ясно демонстрира, че акциите на взаимност с народа на Украйна не са неразрешени: „ Остава една малка врата: излезте на 9 май с лозунга „ Слава на украинците, които в редиците на Червената войска освободиха Латвия от нацистките зли духове.

Това значи, че под една или друга форма празнуването на Деня на успеха в Латвия, Литва и Естония ще се състои.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР