Неутрализираща батерия - устройство, способно да генерира електричество от разликата

...
Неутрализираща батерия - устройство, способно да генерира електричество от разликата
Коментари Харесай

Създадоха батерия, зареждана от химически отпадъци и дори морска вода

Неутрализираща батерия - устройство, способно да генерира електричество от разликата в киселинността (рН) на две течности, да вземем за пример отпадъчни киселини и алкални приключвания от химически фабрики, са създали химици от съветския химико-технически университет " Менделеев ". Резултатите от проучването са оповестени в списанието ChemSusChem, съобщи БГНЕС.

Концепцията за обезвреждаща батерия, при която се получава сила от разликата в стойностите на рН на две течности, наречени електролити, се появява през 70-те години, само че не е задоволително развита заради обстоятелството, че такива акумулатори не обезпечават висока мощ по време на разреждане и не могат да съхраняват обилни количества сила.

Но тези акумулатори имат едно преимущество - ниската цена на електролитите, които могат да се употребяват като химически боклуци и даже морска вода.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руски учени сигнализираха поради голямо петролно леке в Черно...

Принципът на деяние на обезвреждащата батерия се основава на обстоятелството, че две течности с друго рН се изпомпват през разнообразни мощности вътре в батерията. Те физически не се смесват между тях, само че влизат в електрохимични реакции, чиито артикули минават от един резервоар в различен. Поради този тип циркулация на веществата силата се освобождава или, назад, съхранява.

Ключовата концепция е била да се употребяват водородни електроди. В резултат на това в двата контейнера протичат реакции с присъединяване на водород и общата неутрализационна сила се състои от тях.

" Ако вземете малко киселина и алкали, да вземем за пример баналния натриев хидроксид NaOH и солна киселина HCl, и ги обедините дружно, тогава непринудено ще протече реакция на неутрализация. От NaOH и HCl се образува NaCl сол, а останалите OH и H ще се слеят във вода H2O. Общата сила, съхранявана в химическите връзки на NaCl и H2O, е по-ниска от общата сила на първичната киселина и алкали и затова в тази реакция има остатък от сила, която се разсейва с топлота ", сподели основния създател на откритието Павел Локтионов, чиновник в лабораторията по електроактивни материали и химически източници на сила.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Да бъдат изхвърлени в океана над 1 млн. тона вода от резервоарите на авариралата атомна електроцентр...

Авторите потвърдиха кардиналната опция за презареждане на такова устройство, а характерната му мощ е 6 mW/cm2 - това е един от най -високите индикатори измежду обезвреждащите акумулатори.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР