Неуспешен се оказа и вторият опит на Районния съд в

...
Неуспешен се оказа и вторият опит на Районния съд в
Коментари Харесай

Делото „Дебора“ пак не тръгна

Неуспешен се оказа и вторият опит на Районния съд в Пловдив да даде ход на делото против Георги Георгиев. Той е обвинен в принуждение над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Веднъж към този момент магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата за преправяне.

Причината за днешното отсрочване на процеса е отсъствието на двамата юристи на Георги Георгиев. Единият е болен, а вторият – служебният юрист, е показал служебна записка, че има правосъден развой в съда в Стара Загора.

Защитата на Дебора дефинира това като опит за отсрочване на процеса и изиска да бъде назначен длъжностен юрист на Георгиев, само че съдът отхвърли. Обвиняемият е изискал да бъде изменена и мярката му, само че това не може да бъде сито, тъй като отсъства неговата отбрана.

Дебора Михайлова също участва на делото, само че резервира безмълвие. Срещу подсъдимия Георги Георгиев са повдигнати три обвинявания. Едното е за породена по изключително нечовечен метод многостепенна телесна щета, другото – за насила и третото за закана с ликвидиране.

Случаят на Дебора нашумя предишното лято, когато стана ясно, че на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож. Обвинен за нападението е Георгиев, като съгласно прокуратурата той също по този начин остригал косата на Михайлова срещу волята ѝ и я е заплашвал с ликвидиране. След като всички съдии в Стара Загора си направиха отказ, делото беше изпратено в Пловдив от Върховен касационен съд.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР