Неусетно, едно от най-обичаните и посещавани състезания за планинско бягане

...
Неусетно, едно от най-обичаните и посещавани състезания за планинско бягане
Коментари Харесай

Състезанието за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ празнува 10 години на 17 април

Неусетно, едно от най-обичаните и посещавани надпревари за планинско тичане и колоездене за експерти и запалени фен – “Байк и рън за Чепън ”, навърши 10 години ! Юбилейният старт под надпис „ Адреналин с идея 2 “ ще се организира на 17 април  и ще разшири напъните за запазване на природата в района на Драгоман и Чепън планина.
Организаторите си слагат за цел да продължат поддръжката за СДП „ Балкани “ и Българска Фондация Биоразнообразие за техните стойностни планове по отношение на опазването на столетни дървета, оповестяването на нови естествени забележителности и запазването на неповторими и значими местообитания , каквото безспорно е и Драгоманското тресавище.
Десетото издание на „ Байк и рън за Чепън “ бележи и прибавянето на нова и дълго чакана спортна дисциплинираност, а точно дуатлон. Тя ще включва 23 км колело и 23 км тичане. Всички запалени бегачи и колоездачи, които желаят да се включат в тази и останалите познати дисциплини на конкуренцията, могат да се записват за присъединяване на адрес chepan.stenata.com.


За първи път в историята на надпреварата и по изключение всеки приключил ще получи и неповторим орден, основан особено за надпреварата. Новост е и опцията за настаняване в къмпинг за идващите от по-далечните краища на България. Детайли по тематиката ще бъдат оповестени напълно скоро.
Запазва се и усмихнатото детско съревнование с награди и въжена градина за най-малките.  Както традицията повелява, специфичен вагон на БДЖ ще транспорти искащите от София до старта в Драгоман.
Вече 10 години надпреварата „ Байк и рън за Чепън “  е с задача за поддръжка на дейния метод на живот дружно с отговорно отношение към природата . С деветото издание стартира  кампания  за опазване и отбрана на Драгоманското тресавище след огромния пожар при започване на предходната година. Под надпис „ Адреналин с идея “, надпреварата съумя да генерира над 3200 лв., за възобновяване на вредите от него.

Защо Драгоманското тресавище?
Драгоманското тресавище е единственото карстово тресавище в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици наоколо до София. Заедно с Чепън планина, то е несъмнено за представително местообитание от европейско значение за запазване на биологичното многообразие. Включено е в листата на орнитологично значимите места, като част от комплекса „ Влажни ливади – Раяновци “, а също и в европейската система от предпазени територии NATURA 2000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР