„Неуловими“ същества — известни с това, че ловуват акули — забелязани при редки срещи в Калифорния

...
Лодка, превозваща туристи и експерти, забеляза три косатки да се
Коментари Харесай

Лодка, превозваща туристи и експерти, забеляза три косатки да се хранят в залива Монтерей по време на скорошна обиколка за наблюдение на китове в Калифорния.

< p>Когато лодката Monterey Bay Whale Watch се приближи до съществата, експертите на борда разбраха, че всъщност са открили нещо много по-изненадващо: те бяха открили три офшорни косатки, включително двама възрастни и едно теле, съобщи Калифорнийският проект за косатки в публикация във Facebook от 3 август.

„Изглежда, че се хранят с някакъв вид плячка над каньона. Те стояха на едно място, правейки няколко 5-минутни гмуркания“, се казва в публикацията за наблюдението на 16 юли. „След около 15 минути те изскочиха на четвърт миля на югозапад, в режим на бързо пътуване с по-кратки гмуркания, движейки се на зигзаг по ръба на каньона.“

Публикация, споделена от Morgan Quimby (@morganqphoto)

Лодката съобщи, че е видяла група делфини, плуващи в обратната посока на китовете, а близкият рибар каза, че два сини кита плуват, се казва в публикацията.

Китове в морето са неуловим вид косатки, открити в северната част на Тихия океан, според Защитата на китовете и делфините. Животните се „срещат рядко“ и обикновено се срещат в големи групи от повече от 50. Те ловуват акули и риби.

Има само около 300 индивида във вида, казаха експертите от Monterey Bay Whale Watch в публикация в Instagram от 17 юли.

„Наистина НИКОГА не знаете какво ви очаква в залива“, се казва в публикацията. „Тези неуловими и рядко срещани китоподобни обикновено се намират много далеч от брега, което прави данните, които събрахме по време на това наблюдение, невероятно важни за науката!“

Морган Куимби, фотограф, който работи с Калифорнийския проект за китове убийци и залива Монтерей Whale Watch, каза, че срещата е такава, която тя няма да забрави скоро.

„Все още обработвам преживяването от срещата с трио офшорни косатки в Северния Тихи океан вчера“, написа тя в публикация в Instagram от 17 юли. „Тези ловци на акули са неуловими и изключително редки за срещане, което прави вчера един за книгите.“

Историята продължава

Потребителите на социалните медии споделиха вълнението си от наблюдението.

„Великолепно! Какво удоволствие“, коментира един човек в Instagram.

„Този ​​сезон продължава да дава! Колко невероятно и вълнуващо за всички вас“, написа друг човек.

„Зашеметяващо“, коментира трети човек.

Офшорни косатки: неуловимо създание

Офшорните косатки се хранят предимно с акули, но също така ядат големи риби, като камбала, според Monterey Bay Whale Watch. Тъй като акулите имат толкова твърда кожа, китовете често имат износени зъби, понякога до венците.

Експертите казаха, че не са видели нито един от зъбите на триото, така че са използвали други характеристики, за да ги идентифицирайте, като например гръбните им перки с уникална форма.

„Гръбните им перки са по-закръглени в горната част от нашите типични косатки на Биг, а гръбните перки често са доста накъсани и разкъсани по задния ръб поради основната им плячка на акулите“, каза Monterey Bay Whale Watch в публикацията си. „Те също обикновено имат затворени седлови петна, но могат да имат черни прониквания, наречени „пръсти“, както имаше един от индивидите, които срещнахме.“

Косатките на Биг — друг вид косатки — често се срещат в залива , според публикацията.

Рибарец си мисли, че забелязва морска костенурка — след това вижда създание „веднъж в живота“

Лодкарите получават „изключителна“ изненада от „неуловим“ дълбок- морски създания. Вижте снимките

Лодкарите са „в страхопочитание“, тъй като огромно създание се показва „величествено“ в Ирландия, показват снимки

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР