Неугледното пространство около ротондата пред Централна гара в столицата ще

...
Неугледното пространство около ротондата пред Централна гара в столицата ще
Коментари Харесай

Ротондата пред Централна гара става артзона с магазинчета

Неугледното пространство към ротондата пред Централна гара в столицата ще се трансформира в артзона с кокетни магазинчета. Това планува планът за облагородяване на мястото на общинското сдружение „ Пазари Възраждане ”. Очаква се те да станат стопани на мястото в четвъртък след гласоподаване на отчета в Столичния общински съвет. Общинското сдружение има проект за облагородяване на мястото на стадии. Първият стадий ще е за непълен ремонт на околното пространство, изясни пред „ Монитор” Маргарита Александрова, ръководител на съвета на шефовете на „ Пазари Възраждане”. Той ще включва възобновяване на занемарените магазинчета, като техният брой ще се понижи, с цел да се бъдат атрактивни и да имат наематели. Освен това ще има и информативен център, в който гостите на града ще се ориентират за културния живот и забележителностите в София. Безплатна тоалетна край входа на метрото ще се опита да превъзпита навика на клошари и бездомни да „ маркират” ъглите в подлеза.

Това се постанова, тъй като и в този момент има WC-та в региона, само че все пак някои хора нямат пари и избират задната част на подлеза, тъй като е съвсем необитаема, а магазините - празни. От два месеца 4-те пешеходни входа се пазят от камери. За сигурността на хората се грижат и служителите на реда от Общинска полиция. След като пространството се трансферира дефинитивно, ще има и жива защита на обекта, изясни Александрова. Някои от магазинчетата пък могат да се дадат на гражданското съдружие „ Ъндъргара”, които да развиват артдейност.

През ноември сдружението дружно със Столична община ще кандидатства за финансиране на втория стадий от ремонта по Оперативна програма „ Региони в растеж” или за разпределяне на заем по стратегия „ Джесика”. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР