Неучебни дни обяви ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева,

...
Неучебни дни обяви ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева,
Коментари Харесай

Медицинският университет в Пловдив спира учебните занятия заради коронавируса

Неучебни дни разгласи ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение. Заповедта е подписана в петък и влиза в действие от понеделник.

" Във връзка със Заповедта на Министъра на Здравеопазването – господин Кирил Ананиев, от 5-ти март т.г. по рекомендация на Националния действен щаб за ограничение на нов епидемиологичен напредък на болести от грип и остри респираторни инфекции у нас, както и рекомендации на Министъра на Образованието – господин Красимир Вълчев, по отношение на разпространяването на ковид в други страни подреждам: Дните от 9 до 13 март да бъдат неучебни (с краткотрайно преустановяване на образователните занятия) в Медицински университет-Пловдив. За администрацията ще бъдат работни, написа още в заповедта.

" Да се отсрочат за неопределен срок командировки и пътувания на преподаватели, учени и студенти по стратегии за подвижност до Италия, Китай и други страни с висок риск от разпространяване и затруднения на ковид ".
Да се лимитират всеобщите мероприятия (академични, спортни и културни) на територията на Университета за същия интервал.

Допълнителна информация за предварителна защита против ковид е налична на уеб страницата на МУ-Пловдив. Заповедта да бъде връчена против автограф на деканите на факултетите, на шефовете на ДЕСО и МК, на ръководителя на Студентския съвет, които да осведомят университетския състав и студентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР