Нетрадиционен урок в ОУ „Любен Каравелов“Нетрадиционен урок с участието на

...
Нетрадиционен урок в ОУ „Любен Каравелов“Нетрадиционен урок с участието на
Коментари Харесай

Нов етап в дигиталната трансформация на училищното образование в Русе

Нетрадиционен урок в ОУ „ Любен Каравелов “

Нетрадиционен урок с присъединяване на седмокласници от ОУ „ Любен Каравелов “ показва достигането на нов стадий в цифровата промяна на учебното обучение.

За да следят и оценят работата както на преподавателя, по този начин и на възпитаниците на образователното заведение, в модерната класна стая участваха шефът и зам.-директорът на учебното заведение Веселка Николаева и Деян Стайков, както и учители в ролята им на жури. Специален посетител на урока беше началникът на отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ в Община Русе Таня Тодорова.

Проведеният интердисциплинарен урок е от вида STEAM основани уроци, с практическа устременост, в които се включват разнообразни образователни предмети, според от буквите, които се съдържат в абревиатурата: Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics. Възможността за провеждането му е в следствие от предварителната подготовка на учениците в часовете по осведомителни технологии, изобразително изкуство и технологии и предприемачество. От началото на март по тези предмети децата трупаха познания, добити от работата им с разнообразни графични редактори, типове дизайн, направа на скици, съществени правила на рекламата и умения, свързани с предприемачеството.

Основна задача пред учениците бе правенето на план за дизайн на юношеска стая, който да включва ръчно направена скица, насрещен 3D аспект на обзаведена стая, бюджет за осъществяване на плана, както и лого на екипа. Седмокласниците бяха авансово разпределени в екипи, а всеки изпълняваше друга роля - архитект, интериорен дизайнер, икономист и графичен дизайнер за реклама. По време на работата си върху плановете те използваха портативни устройства – хромбук, като в същото време използваха учебните си сметки в Гугъл Workspace. Някои от нужните запаси за реализация на задачата децата откриха в споделен в облачното пространство диск, а готовите планове качваха в споделените за задачата папки. Работейки по този метод, те използваха знанията си по математика, британски език, изобразително изкуство, осведомителни технологии и предприемачество.

Екипите се показаха сполучливо с поставената задача и в края на практическото занимание благодарение на Гугъл презентации опазиха своите планове пред гостите, журито и класа.

Нетрадиционният урок беше нагледна проява, че планово основаното образование, екипната работа и потреблението на цифровите технологии в образованието развиват основни пълномощия, нужни за 21 век - сериозно мислене, умения за съдействие, иновативност и креативност и информационни умения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР