Нетната миграция от ЕС към Великобритания е намаляла до 90

...
Нетната миграция от ЕС към Великобритания е намаляла до 90
Коментари Харесай

Нетната миграция от ЕС към Великобритания е спаднала


Нетната миграция от Европейски Съюз към Англия е намаляла до 90 000 души за интервал от една година, завършил през септември. Това е първият спад на индикатора под 100 000 от пет години, отбелязва ДПА.

Спадът се дължи на това, че по-малко жители на Европейски Съюз са пристигнали във Англия, а повече са напуснали страната, което отразява наклонност, обвързвана с решението на британците да изоставен Европейски Съюз, взето на референдум през юни 2016 година, уточни английската статистическа работа.

Като се погледнат базовите числа, можем да забележим, че чистата миграция от Европейски Съюз е намаляла, защото са пристигнали по-малко жители на Европейски Съюз, изключително идващите да търсят работа във Англия, а броят на напускащите е повишен, сподели Никола Уайт, която управлява отдела за интернационалната миграция в национална статистика.

Нетната миграция от Европейски Съюз се е върнала към нивата от 2012 година, сподели Уайт.

Брекзитът може да е оказал въздействие върху решението на хората да дойдат или да си отидат от Англия, решението на хората да мигрират е комплицирано и може да е повлияно от доста разнообразни аргументи, сподели тя.

Около 220 000 жители на Европейски Съюз са пристигнали във Англия за 12-те месеца до септември, което е с 47 000 по-малко по отношение на миналата година, а броят на хората, напуснали страната, е достигнал 130 000 - най-вече от 2008 година.

Общата чиста миграция във Англия е била 244 000 души за обсъждания интервал или с 27 000 по-малко по отношение на предходните 12 месеца. Миграцията от страни отвън Европейски Съюз се е повишила с 40 000 до 205 000, показва статистическата работа.

Британската министър-председателка Тереза Мей даде обещание да понижи годишната чиста миграция до под 100 000 души, орязвайки правата на европейските жители във Англия след Брекзита и ограничавайки имиграцията от страни отвън Европейски Съюз, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР