Нетфликс обяви, че съоснователят на компанията Рийд Хейстингс се оттегля

...
Нетфликс обяви, че съоснователят на компанията Рийд Хейстингс се оттегля
Коментари Харесай

Биг босът на Нетфликс“ се оттегли

„ Нетфликс " разгласи, че съоснователят на компанията Рийд Хейстингс се отдръпва от поста си на основен изпълнителен шеф и ще бъде изпълнителен ръководител, съобщи Си Ен Ен.

Програмният шеф Тед Сарандос поема функционалностите му. Грег Питърс, основен действен шеф на " Нетфликс ", ще споделя със Сарандос поста на основен изпълнителен шеф, показва " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Рийд Хейстингс, който е на 62 години, е бил основен изпълнителен шеф на " Нетфликс " над 20 години, откакто поема поста от приятеля си и някогашен съосновател Марк Рандолф в края на 90-те години на предишния век.

" Нашият ръб разисква планирането на приемствеността от доста години (дори създателите би трябвало да се развиват!) ", написа Хейстингс в обява в блог в четвъртък.

" Като част от този развой, повишихме Тед в съизпълнителен шеф дружно с мен през юли 2020 година, а Грег в основен действен шеф - и през последните две и половина години от ден на ден им делегирах ръководството на " Нетфликс ", сподели още той.

Хейстингс основа " Нетфликс " през 1997 година и промени метода, по който безчет семейства гледаха филми.

Миналата година обаче акциите и репутацията на " Нетфликс " пострадаха след загуба на клиенти на фона на засилена конкуренция от други стрийминг услуги. В отговор за пръв път в историята си " Нетфликс " вкара ново равнище на абонамент на по-ниска цена, съдържащо реклами.

Скок в клиентите

Тези промени може би към този момент дават резултат. Компанията оповести през вчерашния ден, че е добавила 7.7 милиона клиенти през интервала октомври-декември, което включва и дебюта на опцията за 7 $ месечно или по-малко от половината от цената на най-популярния тарифен проект.

Нарасналият брой клиенти надвишава скромните упования на анализаторите за интервала от юли до септември след второто следващо тримесечие на загуба на клиенти.

Нарастването на броя на клиентите на " Нетфликс " не се е изразило в нарастване на облагата в огромна степен заради обстоятелството, че мощният $ оказва въздействие върху интернационалните резултати.

Компанията от Лос Гатос, щата Калифорния е спечелила 55.3 милиона $ или 12 цента на акция през четвъртото тримесечие, което е спад с 91 на 100 по отношение на същия интервал на миналата година.

Приходите са се нараснали с 2 на 100 по отношение на миналата година до 7.85 милиарда $, непретенциозен напредък, който допуска, че някои от настоящите клиенти може и да са минали от по-скъпия проект към по-евтиния, включващ и рекламни блокове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР