Нетаняху многократно се е заричал да отвърне на безпрецедентното ракетно

...
Нетаняху многократно се е заричал да отвърне на безпрецедентното ракетно
Коментари Харесай

Израел ще направи всичко необходимо, за да се защити, заяви Нетан...

Нетаняху неведнъж се е заричал да отвърне на невижданото ракетно нахлуване и нападението с дрон през уикенда. Камерън декларирал, че всеки отговор би трябвало да бъде " образован " и стеснен, осведоми Би Би Си.

 

В изявление пред кореспонденти в Йерусалим след срещата с Нетаняху Камерън съобщи, че е там, с цел да " показва нашата взаимност " след " ужасяващата " офанзива на Иран. Той продължи: " Надяваме се, че всичко, което Израел прави, е допустимо най-ограничено, целеустремено и интелигентно.

" Не е в безстопанствен интерес да има ескалация и това казахме доста ясно на всички хора, с които приказвах тук, в Израел. "

 

След срещата израелският министър-председател съобщи: " Искам ясно да заявя - ние ще вземем своите решения и страната Израел ще направи всичко належащо, с цел да се отбрани. "

 

Забележките на Нетаняху ще затвърдят убеждението в западните столици, че Израел е подготвен да предприеме дейности против Иран и че има граница на това какъв брой постоянно могат да приканват за въздържаност. Израел е повече от наясно с опасенията в Европа и Съединени американски щати за ескалиране на войната в района, написа още Би Би Си.

 

Въпреки това западните водачи могат да се успокоят от обстоятелството, че израелските ръководители се пробват да употребяват дипломатическата поддръжка, която получиха след иранските набези, провокирали интернационално наказание и заричане за нови наказания против Техеран. Възможно е  Нетаняху да не желае да унищожи този съюз с акт на възмездие, който да потопи района в пълномащабна война.

 

Камерън е един от няколкото западни министри на външните работи, които се чака да посетят Израел през идващите дни като част от дипломатическите старания да се предотврати това.

 

Преди да се срещне с Нетаняху, Камерън беседва с израелския президент Исаак Херцог и израелския министър на външните работи Израел Кац.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР