Нестандартна пoп-ъп* изложба отваря само за един уикенд във Варна

...
Нестандартна пoп-ъп* изложба отваря само за един уикенд във Варна
Коментари Харесай

Мутант превзема банков офис


Нестандартна пoп-ъп* галерия отваря единствено за един уикенд във Варна на ул. Преслав 69

Изкуството не е това, което виждаш, а това което караш другите да виждат.

                                                                                                                                           Едгар Дега

 

Този уикенд Варна става очевидец на ексцентрична поп-ъп* галерия, която „ разрушава “ визиите за общоприетоо бизнес и офис пространство. „ Мутант – втора природа за материал, форма, тематика “ трансформира един елементарен привидно банков офис на Сосиете Женерал Експресбанк единствено за три дни, представяйки тринадесет млади и одобрени български създателя, които живеят и творят на разнообразни места в България и Европа.

 

Изложбата е част от плана за изкуство, просвета и нововъведения ПРОТОТИП на Сосиете Женерал Експресбанк, който подтиква сетивата на публиката с разнообразни начинания към този момент повече от година. Авторите ще покажат над четиридесет разнородни творби, като показват на посетителите тривиални привидно предмети - дреха, украшение, декоративна фигура - по автентичен и необикновен метод.

“Изкуството, провокирайки ни с ексцентрично мислене и гледни точки, ни оказва помощ да оцеляваме в една непрекъснато изменяща се среда и да подхождаме друго към решение на сложни проблеми. Тук идва и ролята на ПРОТОТИП, с цел да погледнем с други очи освен на изкуството, само че и на всичко, което ни заобикаля, в това число и на самите себе си ”, изяснява Арно Льоклер, основен изпълнителен шеф на Сосиете Женерал Експресбанк. „ Подкрепа на планове, свързани с изкуство, е задача за нас повече от десетилетие, а с ПРОТОТИП банката застава зад една концепция, която съчетава нововъведения и изкуство в едно и цели да приближи изкуството до хората, да го направи разбираемо и близо до тях “.

 

Моника Балчева, управител „ Комуникации “ в Сосиете Женерал Експресбанк, която стартира ПРОТОТИП като вътрешен стартъп, прибавя, че планът поддържа млади български създатели, разрастващи се в разнообразни сфери на актуалното изкуство и по този метод подкрепя развиването на културата в България. Моника споделя, че това не е първият път, в който офис на банката се трансформира в изложбено пространство за няколко дни.

 

„ Началото беше сложено през 2017 година с сходно събитие в София. Искахме да покажем, че всичко към нас е в развой на непрекъсната промяна. Банковото пространство се трансформира в галерия, с която провокирахме посетителите да погледнат друго на един елементарен и „ безплоден “ банков офис, като им покажем по понятен и забавен метод актуалното българско изкуство “.

 

ПРОТОТИП ще продължава да осъществя още събития, лекции и работилници на тематика „ изкуство “ за дребни и огромни. Паралелно със събитията, банката интензивно развива и уеб-платформата www.prototype.bg, в която показва разнообразни културни събития, създатели и информация за идните начинания, които са част от платформата. В секция „ Атлас “ можете да разгледате изявленията с обещаващи млади български създатели, а в „ Прожектор “ се показват вдъхновяващи персони от разнообразни сфери на изкуството, културата и нововъведенията.

 

Офисът на тазгодишното събитие във Варна на ул. Преслав № 69 нееднократно е бил хазаин на креативен събития, плод на разнообразни партньорства, като Празник на музиката, Нощ на музеите и други Откриването на изложбата „ Мутант – втора природа за материал, форма, тематика “ е на 20 юли от 18:30 часа и ще приема любопитни гости през целия уикенд на 21 и 22 юли от 10:00 до 23:00 часа.



Авторската селекция и подредбата на изложбата е поверена на кураторите от Студио Комплект (Бояна Гяурова и Адриана Андреева), които са с дълготраен опит в областта на дизайна и актуалното изкуство.  Основен принос за преобразяването на банковия интериор има Ева Вентова – одобрен сценограф с ослепителен метод при специфичните пространствени оформления.  

 

Ще видите произведения на Женя Адамова, Артелие и Николета Носовска, Нева Балникова, Цеца Георгиева, Емилия Емилева, Евгения Илкова, Благовеста Кенова, Капка Кънева, Надежда Петрова, Стампа, Николай Сърдъмов, tochka & tochka, Силвия Чанева.

 

За Societe Generale Експресбанк

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е измежду седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани сдружения Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развиване – фонд управител по стратегия JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за действен лизинг и цялостно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 чиновници Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си налични, гъвкави, качествени, новаторски артикули и услуги при преференциални ценови условия.

 

През юни 2017 СЖЕБ бе удостоена за четвърти път от Euromoney като „ Лидер на пазара с валутни покупко-продажби за корпоративни клиенти в България ” (EuromoneyFXsurvey), след челното място в влиятелната ранглиста през 2014, 2012 и 2011 година

 

Наградата добавя оценката на банката от Министерство на финансите за „ Най-активeн участник на примитивен пазар на държавни скъпи бумаги (ДЦК) за сметка на клиенти “, в продължение на седем следващи години (2010-2016)

В края на месец май 2018 година рейтинговата организация FitchRatings удостовери дълготрайния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк - `А-`, който е допустимо най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България, надвишавайки с едно равнище този на страната.

 

99.74% от капитала са благосъстоятелност на SocieteGeneraleGroup;

109.5 млн. лв. чиста облага за 2017 г.;

264.6 млн. лв. чист банков приход за 2017 г.;

7.0 милиарда лева общ размер на активите към края на 2017 г.;

141 офиса;

повече от 500 000 клиенти.

 

www.sgeb.bg

www.facebook.com/sgeb.bg

www.prototype.bg

https://www.facebook.com/prototypeSGEB/

https://www.instagram.com/prototypesgeb/

 

* Поп-ъп галерия: галерия, която се появява на ексцентрично място за доста малко време, след което пространството се трансформира във типа, в който е функционирало преди изложбата.

 

 

 
Харесайте ни във FB
``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР