Неспирните проливни дъждове през последните дни в Северна Франция причиниха

...
Неспирните проливни дъждове през последните дни в Северна Франция причиниха
Коментари Харесай

Проливни валежи наводниха домове и земеделски площи в Северна Франция

Неспирните проливни дъждове през последните дни в Северна Франция предизвикаха преливане на речни корита, оставиха под вода домове и обработваеми площи и постановиха евакуация на локални поданици, съобщи Ройтерс.

Над 100 обитаеми места са в нараснала степен на паника, а към 200 учебни заведения в региона бяха затворени. Наложи се избавителни екипи да изтеглят и добитък.

" Положението е пагубно ", сподели 32-годишният земеделец Гаетан Гюш, чиято птицеферма е наводнена. На моменти нивото на водата в нея през последните пет дни достигало до 60 сантиметра.

Част от кокошките му са починали, а той е обезпокоен за останалите, тъй като заради влагата по тях може да плъзнат заболявания.

" Трябва да изчакаме водата да се отдръпна, преди да разберем какъв е цялостният размер на вредите. Но аз персонално претърпях загуби в кокошки, а също и финансови загуби във тип на семена и техника, тъй че през днешния ден в действителност е тежко. "

Собственикът на намиращите се в съседство ягодови насаждания Жан-Лу Мионе, чиито обработваеми площи са останали отчасти под вода, сподели, че реколтата за идната пролет може би е провалена. Той се притеснява, че може да няма съвсем никакви ягоди.

" Никога не сме виждали нещо сходно ", сподели притежателят на къмпинг Жан-Марк Жоайе в селището Анкен сюр Байон, където доста домове и пътища са под вода.

Министърът на околната среда Кристоф Бешу сподели, че в десетки обитаеми места ще бъде оповестено бедствено състояние, с цел да могат притежателите на потърпевшите жилищни парцели и предприятия да аплайват по-лесно за компенсации от застрахователите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР