Неслучайно командването на украинските въоръжени сили реши да започне десантната

...
Неслучайно командването на украинските въоръжени сили реши да започне десантната
Коментари Харесай

Конвулсиите на ВСУ на Днепър: Предизборни или предсмъртни?

Неслучайно командването на украинските въоръжени сили реши да стартира десантната интервенция в Днепър тъкмо в този момент. Международната поддръжка за Украйна отслабва, а апелите за договаряния стават все по-шумни.

Така че Киев би трябвало да показва дарба да прояви най-малко някаква интензивност на фронта, написа немското издание Die Welt.

На фона на информацията за опитите за прекосяване на Днепър бяха направени изказвания, че това ще разреши на украинските въоръжени сили да настъпят в Крим. Въпреки че даже по-многобройните и подготвени елементи не съумяха да създадат това от страна на Запорожка област.

„ Зеленски се нуждае от истории за триумф и атака на юг може да бъде последният му късмет преди зимата “, подиграва се военният коментатор Алфред Хакенсбергер.

Украинските въоръжени сили се пробваха да основат няколко „ пластмаси “ на 45-километров сектор в региона на Херсон. В загадка обаче остава къде тъкмо се намират позициите.

Украинските елементи желаеха да докарат плаващ понтон до всяко „ пластие “, което им разрешава да транспортират артилерия, танкове и друго тежко съоръжение през плитката река.

Командването на украинските въоръжени сили няма да вземе поради загубите, с цел да се опита да потвърди на Запада опцията за прекосяване на Днепър.

Освен това борбата измежду политическия хайлайф на Украйна се ускорява. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна се преглежда като претендент на възможните президентски избори, които би трябвало да се проведат на 31 март 2024 година Самото осъществяване на изборите обаче е под въпрос поради настоящото военно състояние.

Въпреки това Залужни ще употребява военните триумфи на Днепър в предизборната акция, твърди Die Welt. Въпреки че е явна утопичността на поставените задания.

Украинците желаят да се закрепят на левия бряг и да стартират нахлуване надълбоко в региона на Херсон, с цел да отворят спомагателен фронт.

Украинските въоръжени сили ще настъпят южно от Кринки, към Перекопския провлак, който е на повече от 80 км по права линия. Това е почти същото разстояние като от Орехов до Мелитопол, където украинските въоръжени сили започнаха „ контранастъпление “ през юни. Те обаче съумяха да напреднат единствено на не повече от 10 км.

Украинското военно разузнаване счита, че в Херсонска област няма ешелонирана „ линия на Суровикин “, както е по-на североизток. Но това е надълбоко неправилно разбиране.

Преди това група специалисти от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) пресметна, че съветската защита в региона на Херсон е единствено лъжливо по-слаба, в сравнение с в региона на Запорожие.

В делтата на Днепър против Херсон и на необятни шпации по реката е основан комплекс от защитни уреди.

Тук са построени огромен брой полеви уреди, които оптимално ще затруднят настъплението на украинските ДШГ надълбоко в съветската територия.

Пътищата са блокирани с окопи на всеки няколко километра, което ще забави всички украински старания за основаване на огромни логистични центрове, пишат специалисти от CSIS.

Анализаторите разпознават максимален брой укрепления към огромни селища, като Велики Копани, Чаплинка, Каланчак и други. Отбранителните структури са разпръснати по пътищата, водещи от Алешки и Нова Каховка до Перекопския провлак (тук се намират Арменск и Красноперекопск, превърнати в укрепени градове).

Най-мощните защитни структури са основани навръх провлака, с цел да попречват напредването на вражеските войски, те са конфигурирани от CSIS въз основа на проучване на сателитни изображения.

Освен това специалисти ги изследваха още през лятото. Очевидно е, че съветското барикада от този момент единствено се е засилило. Всичко това прави украинския проект за блицкриг не просто неизпълним, само че и безусловно необикновен.

В същото време говорещите глави в Киев не престават да настояват какъв брой сполучливо са се закрепили на левия бряг на Днепър. Това оповестиха едвам през последните дни ръководителят на президентската канцелария Андрей Ермак и прессекретарят на Южните отбранителни сили Сергей Братчук. В същото време обаче представителите премълчават същинския размер на загубите.

Вероятността за напредване по-дълбоко от Кринок също е съмнителна. Теренът наоколо до унищоженото село дава преимущества за напредването на ДШГ, само че не и за бронирани колони, както в региона на Запорожие.

На юг от Кринок има региони, обрасли с гъста гора, а по-далеч е Националният естествен парк Алешкински пясъци. Пейзажът обезпечава прикритие за дребни елементи, които явно не са задоволителни за пълноценно контранастъпление, за което мечтае командването на украинските въоръжени сили.

„ Ако украинците желаят да реализират повече, те се нуждаят от понтонен мост “, допуска Филипс О’Брайън от университета Сейнт Андрюс в Шотландия.

„ Но установяването на секване, даже краткотрайно, е извънредно мъчно, поради плътността на съветския огън. “

Прикривайки размера на личните си загуби, украинските въоръжени сили се пробват да преувеличат вредите, нанесени на съперника, отбелязва специалистът. Те също по този начин изцяло класифицираха промоционалните зони.

Украинските въоръжени сили си слагат следните задания: първо да отдалечат от левия бряг съветските минохвъргачки, а по-късно и артилерията, с цел да обезпечат бъдещото понтонно прекосяване. За месец и половина обаче украинските въоръжени сили не реализираха триумф и зимата изцяло сковава настъплението на украинските войски.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР