Нещо много лошо става оттатъка Балкана, предупреждават в трейлъра, който

...
Нещо много лошо става оттатъка Балкана, предупреждават в трейлъра, който
Коментари Харесай

Чумата е изпитание, което плаща всички сметки

" Нещо доста неприятно става оттатъка Балкана ", предизвестяват в филмовия откъс, който ни потапя в атмосферата на българското село от началото на ХIХ век. В основната роля на завърналия се от хаджилък Чорбаджи Юрдан влиза артистът Свежен Младенов. Партнират му дебютантите Евелина Бибова и Матей Мичев, както и Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров, научи ДУМА от Мила Войникова.
Действието се развива съвсем два века обратно, само че филмът отива отвън определението " исторически ". Разказът се концентрира върху персонажите, върху груповия облик на селото и върху общочовешките морални полезности и първоначални инстинкти на фона на върлуващата болест. Чумата е тестване, което " заплаща всички сметки " на съседи, другари, врагове, деца и родители. Изправя и двама млади пред големи провокации, немислими за актуалните им връстници.
Сценарият на Боян Биолчев е свободна интерпретация на описа " През чумавото " от Йордан Йовков и визира безконечните тематики за фамилията, любовта и измяната. Режисьор е Иван Владимиров, чиито филми са взели участие на влиятелни кинофестивали като Локарно и Москва. Той е сърежисьор на " Кецове ", а за последния си филм " Сцени от живота на една актриса " печели премиите за сюжет и постановка на фестивала " Златна роза " във Варна.
Трейлърът вкарва фена в отминали времена, в един друг, недопечен и хубав свят, показан посредством въздействащите фрагменти на оператора Румен Василев и запаметяващата се музика на композитора Петко Манчев. Специално за фотосите екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков реставрира остарели къщи в село Каменица, с цел да сътвори реалистични декори на българското село по това време. " Чума " е филм в ера, какъвто не сме виждали от дълго време, със сериозна поръчка за надълбоко вглеждане в българската народопсихология.
За " Мирамар филм " това е поредна огромна премиера след сполучливите " Дзифт ", " LOVE.NET ", " Вездесъщият " и сериала " Порталът ". " Чума " потегля по екраните в цялата страна на 19 януари 2024 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР