Нещо безпрецедентно се случва този уикенд в Париж, предизвикано от

...
Нещо безпрецедентно се случва този уикенд в Париж, предизвикано от
Коментари Харесай

Френският марш срещу антисемитизма разтърси крайната десница и крайната левица

Нещо невиждано се случва този уикенд в Париж, провокирано от войната сред Израел и Хамас и нейното разпространяване в Европа.

За първи път огромна проява, на която участват представители на главните политически партии, ще включва крайната десница - само че не и крайната левица. < /p>

В неделя следобяд се чака хиляди хора да се вслушат в апела на ръководителите на двете камари на Народното събрание, с цел да покажат своята поддръжка за френските „ републикански “ полезности и тяхното отменяне на антисемитизма - това на фона на внезапното повишаване на антисемитските дейности след 7 октомври.

Сред първите, които оповестиха наличието си, бяха Марин льо Пен, троент претендент за президент на Националното заседание (бивш Национален фронт) и младият президент на партията, Джордан Бардела.

Почти по едно и също време пристигна имитация от техния сътрудник от най-ляво, Жан-Люк Меланшон, раздразним водач на France Unbowed (LFI). Неговата партия няма да участва, туитна той, защото шествието е „ свиждане за безусловни поддръжници на клането [на жителите на Газа] “.

Трудно е да надценяват символичното значение на това превключване.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР