Нещата за задържания пловдивски лекар не изглеждат добре. Това мнение

...
Нещата за задържания пловдивски лекар не изглеждат добре. Това мнение
Коментари Харесай

Адвокат: Нещата за задържания пловдивски лекар не изглеждат добре

Нещата за арестувания пловдивски доктор не наподобяват добре. Това мнение изрази юрист Людмил Рангелов.

След по-малко от час ще стане ясна ориста на арестувания доктор Иван Димитров, който простреля Жоро Джевизов-Плъха, влезнал в дома му с щурм измежду нощ. 72-часовата мярка за неотклонение изтича, а съгласно бранителя на лекаря Георги Кутрянски, на доктор Димитров би трябвало да бъде наложена по-лека мярка.

Подобно е и мнението на юрист Людмил Рангелов, който изясни, че когато се приказва за случай с неизбежна самозащита, сходно нещо е доста мъчно. Също толкоз комплицирана е и работата по събирането и оценката на доказателствата.

" Там се преценя дали противоправното и директно нахлуване към този момент е завършило, когато доктор Димитров е създал изстрелите, дали не е по този начин. Това са основните моменти за тази оценка ", безапелационен беше юрист Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в този момент законовата наредба за неизбежната самозащита е доста затворена и правораздавателните органи нямат толкоз огромна опция за пояснение. Людмил Рангелов изясни още, че в този момент нещата не наподобяват добре за арестувания доктор.
" Няма информация, която да стимулира по-нататъшното задържане под стража на доктор Димитров ", сподели още бранителят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР