Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата

...
Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата
Коментари Харесай

Има ли стенограма от срещата на Радев с патриарх Кирил?

„ Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил ”, заяви  по Нова телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След назидателното държание на съветския патриарх при срещата му с Румен Радев в президенството, фрагменти от които бяха публикувани от съветски медии, от ГЕРБ желаеха да бъде разкрита стенограмата от диалозите сред двамата, с цел да стане ясно дали президентът е отстоявал националната позиция на България.  От " Дондуков " 2 обаче дадоха отговор, че не е правена стенограма 

 „ Стенограмата не се дава, тъй като президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил ползите на страната. Ако стенограмата бъде показана, може да се окаже, че позицията на президентството е странна ”, разяснява Цветанов.

Той споделе, че от  Българска социалистическа партия определили номинацията си за държавен глава, откакто от съветския Институт за стратегически проучвания, управителен от ген. Леонид Решетников споделили, че кандидатурата на Радев е печеливша.

„ Президентът продължава да не приказва за анексирането на Крим. Казваше още, че глобите против Русия би трябвало да паднат ”, сподели още Цветанов.

В същото време той акцентира, че „ не би трябвало да се основават условия за опълчване на България и Русия ”. „ Ние не сме срещу съветския народ. Казваме единствено, че Москва не би трябвало да нарушава интернационалното право ”, безапелационен бе водачът на ПГ на ГЕРБ.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР