Несъществуващи хоспитализации на 38 пациенти в бившата правителствена болница на

...
Несъществуващи хоспитализации на 38 пациенти в бившата правителствена болница на
Коментари Харесай

Втора проверка на НЗОК показа злоупотреби в болница „Лозенец“ за близо 140 000 лв.

Несъществуващи хоспитализации на 38 пациенти в някогашната държавна болница на стойност близо 140 хиляди лева Това демонстрират резултатите от втората инспекция на Националната здравноосигурителна каса от януари. Това сочи умозаключение на НЗОК, изпратено на Миролюба Бенатова във връзка следствието ѝ за източване на здравната каса. Припомняме, че в свое известие болница „ Лозенец “ твърди, че не е ощетила страната с отчитане на мними пациенти.

Още през януари журналистическо следствие на Миролюба Бенатова в „ Алтернативата “ сподели, че болничното заведение е отчела банкет за лекуване на десетки жители с диагноза „ емболия на долните крака “, без този банкет да е бил факт. По тази линия, единствено за ноември са платени близо 234 хиляди лева, а болничното заведение ги изяснява като техническа неточност. В четвъртък след изнесените от здравното министерство данни за злоупотреби на болница „ Лозенец “ оттова обявиха: „ Няма нанесена финансова вреда за НЗОК и нелегално финансово облагодетелстване на болничното заведение. Поради преструктурирането на болница „ Лозенец “ в комерсиално сдружение и нов метод за отчитане пред НЗОК е позволена техническа неточност в отчитането. Болница „ Лозенец “ сама открива този пропуск “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ На 6.01. аз пуснах първото питане до Здравната каса, с цел да потвърдя писмено сигнала, който имам. Два дни по-късно е първата заповед за инспекция и два дни по-късно е в действителност решението внезапно на държавна да върне част от парите. Правителствена болница нямаше да бъде тествана от Здравната каса, в случай че аз не бях подала сигнал на 6.01. Но това не е цялата история – има още една инспекция и тя демонстрира още 38 мними пациенти за още 140 хиляди лева, които не са възобновени “, обясни Бенатова пред bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Засега от болница „ Лозенец “, чието управление бе, не разясняват тези разяснения.

Снимка: btvnovinite.bg

Здравната каса е препратила до прокуратурата единствено в 5 от десетките случаи с мними пациенти. Резултати от стартиралото следствие все още прокуратурата не е изнесла.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР