„Несъмнено трябва да имаме детска болница, българските деца заслужават това

...
„Несъмнено трябва да имаме детска болница, българските деца заслужават това
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова: Несъмнено трябва да имаме детска болница


„ Несъмнено би трябвало да имаме детска болница, българските деца заслужават това да се случи по допустимо най-хубавия метод. Говоря и като условия, и като експерти. Не би трябвало да мислим за начинанието, единствено като за една постройка. Трябва да се намерения и по какъв начин да се стимулират хората и да останат да работят в България”, съобщи кандидат-министърът на опазването на здравето Асена Сербезова в ефира на Нова тв.

Тя показа, че ще изслуша всички наранени страни и ще прегледа всички документи, с цел да има цялостен взор над всичко направено до момента.

" В опазването на здравето има доста проблеми, които години наред не са решавани. Може би по тази причина столът е парещ. Има доста ограничения, простички и организационни, които биха могли да се създадат, има и други такива, които изискват по-сериозен разбор. Но най-много би трябвало да има воля ", безапелационна бе тя.

Сербезова описа, че от стола на шеф на Изпълнителната организация по медикаментите е виждала проблемите въпреки това.

„ Един министър има доста ползи в опазването на здравето. Той е виновен за всички проблеми в неговия бранш. Министърът би трябвало да разполага с екип, който е стимулиран. Те да са обединени от общи полезности. Те носят не по-малка отговорност. Това е една от аргументите новата власт да желае всеки министър самичък да избира екипа си”, изясни Сербезова.

Според нея България има потребност от стабилизиране освен в бранш „ Здравеопазване”, само че и във всички други. Страната имала потребност от краткосрочни и дълготрайни цели.

„ Това, което усетих измежду другите препоръчани членове на кабинета, е, че има предпочитание за смяна, има воля, мотивация. Всеки от нас е подготвен да отдели от персоналното си време и да го посвети на това по-добро бъдеще”, съобщи още Сербезова.

Тя описа, че когато е била назначена за началник на Изпълнителната организация по медикаментите, й споделили, че на процедура идващия здравен министър ще избере нов шеф. Сербезова обаче работи с шест министъра и е напуснала по свое предпочитание.

Тя показа, че нейният предходник Стойчо Кацаров й е поискал триумф и е споделил, че постът е тежък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР