Нервни полицаи, заглушители и бариери. Такава е ситуацията около църквата,

...
Нервни полицаи, заглушители и бариери. Такава е ситуацията около църквата,
Коментари Харесай

Нервни полицаи, заглушители и бариери: Мерките преди погребението на Навални

Нервни служители на реда, заглушители и бариери. Такава е обстановката към църквата, в която през днешния ден би трябвало да бъде заровен Алексей Навални. Пътят до тук бе дълъг. Първо фамилията трябваше да освободи тялото на опозиционера от управляващите. След това пристигна и битката за място, където да се организира опелото. Всички зали отказваха, а погребалните организации обявиха, че са били заплашвани да не откарват тялото на Навални до църквата.

Днес, от 14:00 часа, ще бъде отслужена панихида в храм в квартал Марьино. След това погребението ще се състои в 16:00 часа на Борисовското гробище.

С наближаването на погребението управляващите вършат всичко по силите си, с цел да подсигуряват, че то няма да докара до всеобщи митинги от поддръжниците на Навални.

Патрулиране на гробището

На 29 февруари, през целия ден преди погребението на Алексей Навални, полицейски чиновници започнаха да охраняват Борисовското гробище.

Според канала на Telegram RusNews управляващите са сложили железни огради на гробището, а полицията патрулира в региона на групи от двама до трима.

„ Камери за наблюдаване са инсталирани на всеки дирек “, написа каналът.

Кореспондент на канала „ Можем обяснить “ заяви, че полицейски екипи с подкрепления дежурят и на най-близката метростанция. Съобщава се, че на входа на гробището двама чиновници са карали посетителите да демонстрират паспортите си и да изясняват задачата на визитата си. Кореспондентът сподели още, че полицията ревизира персоналните движимости на хората, с цел да „ предотврати терористични интервенции “.

Към четвъртък подготовката на гробището за погребението и погребението на Навални към момента не е в ход, съгласно Можем Обяснит.

„ Нямаме информация за погребението на Навални или промени в работното време на гробището “, сподели чиновник на гробището пред канала.

Според коренспондент на Insider служителите на реда признават, че са нервни. Те не знаят какво да чакат по време на погребението.

Освен бариерите се инсталират и заглушители, както и антена, която да оказва помощ на тайните служби да споделят между тях.

Остро предизвестие

На 27 февруари страница в обществените медии, поддържана от съветското Министерство на образованието, разгласява видео от Министерството на вътрешните работи за „ попречване на присъединяване на деца в неразрешени манифестации “. Според изданието „ Агентство “ видеото се е появило за първи път на страницата на Министерство на вътрешните работи преди 1,5 години.

Триминутното видео предизвестява феновете, че до момента в който съветската конституция дава на жителите право на независимост на събранията, всички митинги би трябвало да бъдат утвърдени от управляващите. Липсата на позволение може да аргументи публични вълнения и е наказуемо от закона. На декор се чува трагична музика.

Клипът демонстрира фрагменти от минали митинги в Русия, в това число проведени от екипа на Алексей Навални. Той отбелязва, че „ аналогични закони “ съществуват в Съединени американски щати и в „ множеството европейски страни “.

„ Този материал е предопределен както за учители, по този начин и за възпитаници, за да хвърли светлина върху разнообразни аспекти на този проблем. Видеото преглежда аргументите за възникването на неразрешени манифестации, въздействието им върху публичния живот и правните последствия, които може да докара до присъединяване в тях “, се споделя в обявата в канала на Министерството на образованието.

Заплахата от експулсиране

Читател на самостоятелното издание 7×7 заяви, че на студентите от Руската президентска академия за национално стопанство и обществена администрация [RANKhiGS] е казано да стоят надалеч от всевъзможни манифестации или събирания в Москва на 29 февруари или 1 март.

„ Ако видите протест, не спирайте, не гледайте, просто спазвайте отдалеченост. Учиш в Руската президентска академия — всяко присъединяване в протест и неотложно изключване! “ гласи известие от управлението на учебното заведение, което читателят показа с публицисти.

Източник:Meduza/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР