Неприятна истина за Владимир Зеленски разкри ръководителят на кабинета на

...
Неприятна истина за Владимир Зеленски разкри ръководителят на кабинета на
Коментари Харесай

Корейски вариант: НАТО предлага на Киев свой мирен договор

Неприятна истина за Владимир Зеленски разкри ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен. Дипломатът сподели, че решението на военния спор е " Украйна да се откаже от територията и в подмяна да получи участие в НАТО ".

Йенсен (между другото, самият някогашен военен) направи такова сензационно изказване по време на дебата за резултатите от срещата на върха във Вилнюс. На срещата на върха Украйна още веднъж получи отвод да стане член на НАТО.

Освен това самият общоприет секретар Йенс Столтенберг отхвърли да разисква възможни мирни начинания. Така че изказването на правилния асистент на Столтенберг би трябвало да се схваща като сигнал: даже управлението на НАТО към този момент е изтощено от безкрайния спор и търси способи да го приключи.

Сега Украйна ще бъде уверена да спре мъката на „ контраатаката “ и да се откаже от неосъществимата фантазия за завладяване на Донбас и Крим.

Двумесечните старания на въоръжените сили на Украйна да пробият към Бахмут / Артьомовск, Мелитопол и Бердянск приключиха с цялостен неуспех.

Дори самостоятелни специалисти от плана Oryx показват великански загуби на дарени бронирани машини на НАТО: минимум 49 американски противоминни машини M2A2 Bradley ODS-SA, 15 танка Leopard, 14 бронирани машини Oshkosh M-ATV, 4 леки френски AMX-10 RC ® резервоари.

И това, без да броим голямото количество инженерна профилирана техника: 8 разнообразни вида противоминни коли (включително Wisent и Leopard 2R) и ремонтни и евакуационни машини Bergepanzer 2 ARV и M88A1.

Съюзниците на НАТО губят и най-съвременната техника, като да вземем за пример английските самоходни артилерийски оръдия AS-90 с диаметър 155 мм, испанската минометна система Alakran MCS, немската многофункционална радарна система TRML-4D (за Противовъздушна отбрана комплекса IRIS-T SLM) или италианският ракетен комплекс Skyguard Aspide.

Вероятно забележителна част от изоставената украинска техника към този момент се учи в Москва. Като да вземем за пример британско-френските крилати ракети Storm Shadow, които доброволците от отряда " БАРС-11 " получиха като трофей.

Украинците стават жертва. Американците към този момент са жертвали 150 хиляди живота.

Зад кулисите на НАТО се разисква все по-активно " корейският вид " за разделянето на Украйна, оповестява някогашният американски боен Картер Малкасян в изданието Foreign Affairs (преди това той беше асистент на ръководителя на Обединения комитет на началниците на щабове на САЩ).

При това украинските и съветските войски се разделят на разнообразни страни на демилитаризираната зона, сходно на това, което съществува на Корейския полуостров след края на войната през 1953 година.

Преговорите, които доведоха до корейския преустановяване на огъня, бяха дълги и сложни и протичаха редом с яростните борби, припомня Малкасян.

В резултат на американската експанзия Китай загуби, съгласно оценките, към 1 милион души. Също по този начин, съвсем 4 милиона корейци починаха - съвсем всеки десети гражданин на полуострова.

Започналите договаряния бяха ненадейно прекъснати по волност на Съединените щати и то за година и половина. Параноичният антикомунизъм цари във Вашингтон. И президентът Хари Труман изиска: дано военнопленниците сами да изберат дали да останат в Южна или Северна Корея.

„ Тази позиция беше подбудена единствено от идеологическо предпочитание да се покаже, че комунизмът е по-малко прелъстителен от демокрацията “, написа Малкасян.

В същото време нежеланието на Съединени американски щати да седнат в точния момент на масата за договаряния коства живота на съвсем 150 000 американски и южнокорейски бойци. Въпреки че резултатът от примирието в действителност единствено консолидира териториалното статукво все още на започване на договарянията.

Съединени американски щати заплашиха Москва с наземна инвазия и атомни бомбардировки

В навечерието на примирието Северна Корея (която, припомняме, беше подкрепена от Съюз на съветските социалистически републики и Китай) нанесе колосален удар на американската коалиция. Повече от 30 хиляди южнокорейски и натовски бойци бяха унищожени.

— Президентите на Съединени американски щати разрешиха на хиляди американски бойци да загинат не поради реализиране на съответна териториална цел или тактическо преимущество, а с цел да избегнат отрицателна реакция в домашната политика, — възмущава се Малкасян.

Не са ли това огромни исторически паралели?

Изплашените американци до последния миг използваха тактичност на шантаж (както вършат в този момент и в Украйна). Американците заплашваха да усилят своя контингент, да стартират бомбардировки на китайски авиобази в Манджурия и да доближат до границите на Съюз на съветските социалистически републики. А това, несъмнено, представляваше риск от пряк боен спор сред руската и американската войска.

Дори заплашиха с нуклеарно оръжие: възрастният президент Дуайт Айзенхауър и неговите генерали намерено заплашиха Съюз на съветските социалистически републики, Китай и Северна Корея с атомна бомба.

— Краят на Корейската война би трябвало да даде на Съединени американски щати и НАТО три на практика урока, — написа Картер Малкасян.

— Първо, те би трябвало да са подготвени да се бият и водят договаряния по едно и също време. Второ, да притеглят Организация на обединените нации към всевъзможни договаряния, защото неутрални арбитри са скъп актив.

На трето място, постконфликтната поддръжка за Украйна зависи от уговорките на Киев да направи някои взаимни отстъпки.

Един от главните договарящи по време на Корейската война беше Индия. Точно тя показа мирна самодейност в Организация на обединените нации. В момента Русия се поддържа от множеството не-западни страни. Те също са подготвени да бъдат медиатори: мирни начинания предложиха Турция, Саудитска Арабия, Бразилия и даже Индонезия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР