Неприемливо е омбудсманът да бъде гонен от заседание на Тристранния

...
Неприемливо е омбудсманът да бъде гонен от заседание на Тристранния
Коментари Харесай

БСП: Неприемливо е омбудсманът да бъде гонен от заседание на Тристранния съвет

Неприемливо е омбудсманът да бъде гонен от съвещание на Тристранния съвет, още повече в миг, когато се разискват ТЕЛК и пенсионирането на миньорите - въпроси, които засягат директно живота на хиляди българи, декларират в позиция от Българска социалистическа партия.
Ролята на публичния бранител е да отстоява правата на индивида. В тази връзка, аргументът за неспазена процедура по наличие на омбудсмана на съвещанието е неплатежоспособен и е опит за следващо непрозрачно взимане на решения, споделят още от Левицата и напомнят, че в петък, народни представители от Българска социалистическа партия за България са се срещнали с миньори.
И тогава, и в този момент заявяваме, че поддържаме измененията за пенсионирането им, декларират още от Българска социалистическа партия.
Припомняме, че по-рано Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) изгони омбудсмана Мая Манолова от съвещанието си. Според ръководителя на Съвета, вицепремиера Валери Симеонов, публичният бранител няма право да участва, защото съвещанието е закрито и тя не е член на НСТС.
Омбудсманът изясни, че тематиките, които ще се разискват, са значими, а по един от законопроектите даже тя е вносител - този за ранното пенсиониране на миньорите. „ Мястото на омбудсмана е там, където се разискват проблеми, които засягат правата хората и това ми е позволено от закона за омбудсмана “, разяснява с оскърбление Манолова.
Председателят на съвещанието Симеонов сподели, че омбудсманът не е поканен публично и съобщи, че в случай че е желала да участва, е трябвало да се обърне към него преди съвещанието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР