Непреодолимото желание за храна е познато на много хора. Понякога

...
Непреодолимото желание за храна е познато на много хора. Понякога
Коментари Харесай

Как да укротите глада за въглехидрати и захари

Непреодолимото предпочитание за храна е познато на доста хора. Понякога то е толкоз мощно, че няма различен метод да се оправим с него, с изключение на да угодим на тялото си. Най-често свързани мощно с сходни стремежи захари и с бързи въглехидрати.

Причината – сладките неща отделят хормоните на щастието, допамин и серотонин, които ни карат да усещаме задоволство. В някои случаи обаче това глезене може да се трансформира в табиет, който в дълготраен проект да нанесе своите последици.

Удовлетворяването на глада за сладко и въглехидрати може да докара до наднормено тегло, да провали диетата ни, а при страдащите от ендокринни болести да нанесе действителни здравословни вреди, като да вземем за пример внезапен скок или спад в равнищата на кръвна захар. За благополучие, има доста механизми, посредством които да се оправим с неукротимия вкус за захари.

Пийте постоянно вода

Един от тях е пиенето на вода. Причината е, че в някои случаи тялото ни изпраща до мозъка объркващи сигнали. Така постоянно жаждата може да бъде объркана с апетит. Ако внезапно деянията мощно предпочитание за сладко или за въглехидрати, първо изпийте чаша вода. Шансовете са, че след няколко минути всичко ще премине.

Тренирайте

 Спортувайте против глада за въглехидрати и захари

15-минутна разходка е ефикасна при сходни внезапни и нездравословни хранителни стремежи. Ползите са потвърдени от огромно изследване през 2015 година. А в дълготраен проект дейните тренировки оказват помощ за хоромоналния баланс на тялото ни.

Парче плод вместо бонбон

При внезапен епизод наглад за сладко или за въхлехидрати предложете на тялото си друга храна. Задайте си въпроса дали бихте изяли парче плод, да вземем за пример. Ако отговорът е да, най-вероятно просто сте гладни. В този случай просто се нахранете с качествено и пълноценно меню, вместо да се нахвърляте на огромно количество въглехидрати.

Не прегладнявайте

 Хапвайте потребни закуски против апетит за сладко и захар Снимка: Veselina Di

А в този ред на мисли – изрично не си позволявайте да достигнете до положение на неизпълним апетит или досега, в който ви прилошава от липса на храна. Липсата на време не е опрощение. Постарайте се в себе си постоянно да носите здравословни закуски и снаксове, които можете даже да хапнете на крайник. Можете да носите дребна кутия с нарязани зеленчуци, пакетче със сурови ядки, 2 плода, домашно приготвено енергийно барче или потребен сандвич. По този метод тялото ви няма да търси бърза сила, с цел да си набави изгубеното.

Повече протеин

Опитайте се да приемате повече протеин. Отдавна към този момент е потвърдено, че потреблението на по-голямо количество белтъчини води до по-дълго чувство са задоволеност на тялото. В дълготраен проект при добре уравновесена диета с задоволително протеини тези епизоди ще изчезнат изцяло. Добри източници на протеин са всички меса, рибата, яйцата, ядките.

Преборете напрежението

 Преборете напрежението, с цел да не налитате на захар и въглехидрати

В някои случаи мощният апетит за сладко и въглехидрати се дължи на стрес. Както към този момент обяснихме, при консумация на бързи въглехидрати тялото ни отделя хормони, които по-късно карат мозъка ни да усеща задоволство. Вместо да ядете неконтролируемо, пробвайте йога, медитация или друга активност, която ви успокоява.

Номера със сладка дъвка

В случай че не съумеете да се справите по никакъв метод, пробвайте и този финален вид: дъвчете сладка дъвка. Такива са дъвките са деца и всички останали с плодов усет. Това евентуално ще залъже мозъка ви, че се е нахранил, а сладкият усет ще удовлетвори желанието ви за захар и въглехидрати, само че без непотребните калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР