Непрекъснато ви се хапва шоколад или хляб, чипс, или все

...
Непрекъснато ви се хапва шоколад или хляб, чипс, или все
Коментари Харесай

Какво се опитва да ви каже тялото ви, ако имате ненаситен апетит към...

Непрекъснато ви се хапва шоколад или самун, чипс, или все ви се пие кафе... За тези влечения си има причина. Открийте я, с цел да решите казуса с несъразмерното ястие и пиянство.

 
Неустоим вкус за кафе...Нуждаете се от... повече сила
Стимулацията с кофеин е табиет или отговор на напрежението, само че неочакваното непреодолимо предпочитание за мощно кафе може да значи и недостиг на желязо.

СЪВЕТ: избягвайте мощното кафе, заменете го с лате с обезмаслено мляко или безкофеинови чай и кафе.

Увеличете приема си на желязо с консумация на зеленолистни зеленчуци и нетлъсто алено месо.
Неустоим вкус за шоколад...Нуждаете се от... комфорт
Желанието за шоколад постоянно е отговор на потребността ни да се поглезим и успокоим – някои от съставките на шоколада подтикват производството на хормона на щастието серотонин. Освен това шоколадът е добър източник на магнезий и витамини от група В, които ни дават сила, когато сме напрегнат...

СЪВЕТ: хапнете си няколко късчета мрачен шоколад (минимум 70% какао) или шепа бадеми, които са богати на магнезий.

 
Неустоим вкус за самун...Нуждаете се от... балансиране на настроението
Според изследвания, хората, които доста обичат да хапват въглехидратни храни, са податливи към чести смени на настроението. Въглехидратите подтикват производството на серотонин.

СЪВЕТ: увеличете приема на комплицирани въглехидрати и на такива с невисок гликимичен показател, с цел да няма неочаквани пикове и спадове на кръвната ви захар. Гледайте въглехидратите, които консумирате, да са главно от пълнозърнести брашна, както и от плодове. 
Неустоим вкус за крекери...Нуждаете се от... справяне със напрежението
Тъй като цинкът е главният минерал, който взе участие в отговора на организма по време на стрес, животът напрегнат може да докара до нарушавания в солевия баланс на организма. Освен това цинкът е кадърен да промени чувствата ви за усет и да увеличи желанието ви за по-солени храни.

СЪВЕТ: на първо място е значимо да неутрализирате напрежението. Що се отнася до солта – към нея се привиква елементарно и организмът стартира да желае още и още. Опитайте се да залъжете вкусовите си рецептори с гранули с морски водорасли. Те съдържат едвам 3,5% натрий, до момента в който в солта той е 40%. Може вместо крекери да хапнете малко ядки или маслини.

 
Неустоим вкус за чипс...Нуждаете се от... закъснение на темпото
Когато сте под непрекъснат стрес, организмът ви може да спре да създава нужните му количества от хормоните адреналин, кортизол и алдостерон, и това да провокира минерален дисбаланс.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР