Неправилен изстрел от пушка отменя оръжейното шоу в Саут Бенд; четирима души пасат от birdshot

...
САУТ БЕНД — Майк Кронуитър от Мишауака беше поставил щанда
Коментари Харесай

САУТ БЕНД — Майк Кронуитър от Мишауака беше поставил щанда си на панаирните площадки на окръг Сейнт Джоузеф 4-H и беше готов да отвори в събота сутринта на оръжейно шоу в Саут Бенд, когато главата му и Бедрото е ударено от изстрел от пушка, която според него е изстреляна от около 20 фута от друг продавач, който боравеше с пистолета.

Kronewitter каза, че е бил ударен над окото и е бил прострелян в бедрото. Двама лекари, които бяха на панаирните площадки, и екипите на Бърза спешна помощ го лекуваха на мястото на инцидента.

Оръжейното шоу, рекламирано като двудневно събитие събота и неделя, спонсорирано от Central Indiana Gun Shows LLC от Centreville, Ind., не е продължил по график.

Според Ашли О'Чап, говорител на полицейското управление в Саут Бенд, полицаите са били извикани на панаирните площадки около 8:50 ч. сутринта в събота поради доклади за инцидента.

Безопасност на огнестрелните оръжия: Смъртта на 1-годишно дете от незакрепен пистолет е „предотвратима“. Деветнадесетгодишен е обвинен.

О'Чап каза, че на полицаите е казано, че човек се е опитвал да изчисти пушка, когато тя е изстреляла, и изстрелът, който според нея е птича пушка, е охлузил четирима души.

Никой не е транспортиран до болницата от мястото на инцидента, каза тя.

Никой не е арестуван във връзка със случая, каза О'Чап. Фактите по случая бяха предадени на прокуратурата на окръг Сейнт Джоузеф за преглед.

Даниел Хеджър, президент на Central Indiana Gun Shows, каза, че е бил в Саут Бенд, но не е видял инцидента да се случи.

Хеджър каза, че смята, че изстрелът може да е ударил маса и да е рикоширал изстрела. Той каза, че там също е имало фрагменти от масата.

Когато научил за инцидента, каза той, била извикана полиция и той решил да отмени шоуто.

„Всички сме за безопасността на огнестрелните оръжия", каза той. „Ние работим усилено, за да напомняме на хората да проверяват огнестрелните си оръжия“, добавяйки, че на шоуто няма заредени оръжия, освен ако не се изискват от правоохранителните органи.

Хеджър каза, че се радва, че никой не е пострадал сериозно, но той подчерта, че собствениците на огнестрелно оръжие трябва да бъдат постоянно бдителни, когато става дума за безопасност.

„Всички сме отговорни. Хората винаги трябва да обръщат внимание“, каза той. „Не вярвам в злополуките. Вярвам в глупостта.“

Още: Докато 4-H панаир в окръг Сейнт Джоузеф приключва, децата, отглеждащи добитък, повтарят горчивия ритуал

За Kronewitter той каза, че е имал късмет, че изстрелът не е ударил окото му и че шоуто все още не е започнало.

Той каза, че един мъж е държал пушка и я е напомпал веднъж преди да дръпнете спусъка. Въпреки че Kronewitter каза, че на повечето изложения за оръжие оръжията имат ключалки на спусъка и търговците и продавачите обикновено се проверяват от полицейски служители на тези събития, той каза, че не е имало заключване на пушката, която го е наранила, и не е виждал правоохранителните органи на покажете сайта или по време на настройката в петък или в събота преди инцидента.

Kronewitter каза, че една жена и още двама са били поразени от изстрела от изстрела.

Доколкото му е известно, никой не е бил отведен за лечение.

„Бях на около 20 фута и си гледах работата“, каза Кроневитер. „Имаше 6-инчова дупка през масата и ако беше половин час по-късно, щеше да има мъртви хора.“

Обаждания до 4-H панаира на окръг Сейнт Джоузеф офиса и на президента на борда на Fair Кристен Сикорски Конклин не бяха върнати.

Изпратете имейл на персоналния писател на Tribune Грег Суиерц на [email protected]

Тази статия първоначално се появи на South Bend Tribune: Shotgun blast удря човек от Мишауака и трима други преди показа с оръжия

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР