Непознат досега автопортрет на холандския художник постимпресионист Винсент ван Гог

...
Непознат досега автопортрет на холандския художник постимпресионист Винсент ван Гог
Коментари Харесай

Откриха непознат автопортрет на Ван Гог скрит в негова картина

Непознат до момента автопортрет на холандския художник постимпресионист Винсент ван Гог беше открит на гърба на една от неговите картини , написа " Ройтерс ".

Националните галерии на Шотландия оповестиха, че консерватори са създали първото по рода си за английска институция изобретение посредством рентгенова фотография на друго известно платно на Ван Гог от 1885 година - " Глава на селянка ", за идна галерия.

Рентгеновата фотография демонстрира " космат мъж с шапка с външна страна и забрадка, свободно вързана на врата. Той приковава фена с под напрежение взор, дясната страна на лицето му е в сянка, а лявото му ухо се вижда ясно ".

Автопортретът е бил затрупан със пластове лепило и картон.



Когато видяхме рентгеновата фотография за първи път, несъмнено, бяхме извънредно разчувствани, споделя старши консерваторът на картини Лесли Стивънсън във видео, споделено от Националните галерии на Шотландия.

" Такова огромно изобретение се случва един път, два пъти в живота на един реакционер ... Да имаш изображение, колкото и неуловимо да е сега, е нещо доста, доста особено ", декларира тя.

Известно е, че Ван Гог постоянно е употребявал още веднъж платната си, като е работил и върху противоположната им страна.

Националните галерии на Шотландия показват, че техните специалисти търсят метод да отстранен лепилото и картона, покриващи автопортрета, без да повредят картината " Глава на селянка ".

Рентгеновото изображение може да бъде забелязано сред 30 юли и ноември на изложбата " Вкус към импресионизма " в Кралската шотландска академия в Единбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР