Непосредствената цел на Украйна във войната срещу руските окупатори трябва

...
Непосредствената цел на Украйна във войната срещу руските окупатори трябва
Коментари Харесай

Зеленски към Русия: Върнете се на териториите отпреди 24 февруари

Непосредствената цел на Украйна във войната против съветските окупатори би трябвало да бъде връщането под контрола на украинските управляващи над териториите от 24 февруари - датата, на която стартира съветската инвазия. Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за редица съветски медии, съобщи " Гордон ".

Един от публицистите изиска от президента да формулира военната цел на Украйна.

" Да се сведат до най-малко броя на жертвите, редуцира продължителността на тази война, да се изтеглят войските на Руската федерация от териториите отпреди 24 февруари, отпреди офанзивата. Разбирам, че е невероятно да се принуди Русия да освободи изцяло територията, това ще докара до Трета международна война ", сподели Зеленски.

Той дефинира този сюжет като компромис.

" Върнете се там, откъдето стартира всичко, и там ще се опитаме да решим въпроса с Донбас, сложния въпрос за Донбас. (...) Аз не съм на 70 години, несъмнено имам време. Но не съм тук за дълго и заслужен човек ще пристигна след мен. Искам да сложа завършек на тази война, не желая да имаме стотици хиляди починали. Не желая това. И по тази причина не се възнамерявам за силова офанзива - нито против Донбас, нито против Крим. Защото надълбоко разбирам какъв брой хиляди наши хора биха починали. И каква би била цената на тези територии, даже и да бъдат възобновени ", изясни Зеленски.

По адрес на идните договаряния сред Украйна и Руската федерация в Турция той акцентира, че суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна " не подлежат на подозрение ".

" Предстои нов кръг от договаряния. Защото ние търсим мир - същински мир, без закъснение. Както ми оповестиха, има опция и нужда от среща лице в лице към този момент на територията на Турция. Това не е зле. Нека забележим резултата. Нашите цели в договарянията са известни: суверенитет, териториална целокупност на Украйна не подлежат на подозрение, ефикасни гаранции за сигурност за нашата страна са наложителни. Нашата цел също е явна: мир, бързо възобновяване на естествения живот в родната ни страна ", уточни президентът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР