Непълнолетно 15-годишно момиче е починало в квартал „Орландовци”. Сигналът за

...
Непълнолетно 15-годишно момиче е починало в квартал „Орландовци”. Сигналът за
Коментари Харесай

15-годишна със СПИН почина от свръхдоза в София

Непълнолетно 15-годишно момиче е умряло в квартал „ Орландовци”. Сигналът за случая е подаден към 23:50 в четвъртък, съобщи News24sofia.eu.

Детето било болно от СПИН.

Издъхналото момиче е 15-годишната С.А.. Тя била настанена в Център за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ). Преди няколко дни е избягала от центъра и е била оповестена за общодържавно търсене.

Информацията е доказана и от проверяващите.

С. е открита в градинката на „ Орландовци”, с пяна на устата. Тя е била настанена с заповед на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД) през 2019 година в обществена институция родителите ѝ нямали опция да се грижат за нея. Три месеца по-късно се схванало, че се е заразила от СПИН от спринцовки, до момента в който е употребила опиати.

Тялото на С. е било откарано в Съдебна медицина.

Аутопсията е удостоверила първичните догатки, че момичето е умряло от свръхдоза.

Преди време С. говорила пред публицисти за проблемите ѝ с опиатите: „ Имам СПИН от хероина. И да ревем, и да се бодем, отново ще е същото. Дадоха ни предписания, само че нямахме пари да си купим медикаменти.

От абстиненцията ми става доста неприятно. Затова отиваме на „ Сточна гара” и си купуваме хероин”, споделя С. и се разплаква.

„ Страх ме е, не желая да умра…”, признава тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР