Неотдавнашните поправки в данъчното законодателство на Турция ще позволят привличането

...
Неотдавнашните поправки в данъчното законодателство на Турция ще позволят привличането
Коментари Харесай

Турция ще съкрати разходите си за отбрана


Неотдавнашните ремонти в данъчното законодателство на Турция ще разрешат привличането на спомагателни средства в областта на защитата и сигурността, което е от изключително значимо значение, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Еспертът в областта на отбранителните политики Арда Мевлютоглу позволява, че разноските за защита в страните от НАТО за 2017 година ще набъбнат приблизително с 2,8%, тези на европейските страни в алианса – с 1,8%, а в Турция ще бъдат съкратени с 2,5%. Той напомни, че финансовият министър Наджи Агбал неведнъж е подчертал върху запазващите се закани против сигурността на Турция, произлизащи както от вътрешната обстановка в страната, по този начин и от събитията в Сирия и Ирак.

„ Във връзка с продължаващите и вероятните нови военни интервенции се появи потребност от спомагателни средства за бранша на защитата и сигурността. Освен с тероризма и асиметричните рискове, Турция се сблъсква с разнообразни закани за районната сигурност и спорове. Поради това въоръжените сили, службите за сигурност и разузнаването на страната са длъжни непрекъснато да се модернизират, да покачват успеваемостта на оборудването и технологиите си. Турция се стреми да откри баланс сред развиването на отбранителната индустрия и удовлетворяването на настоящите потребности на популацията “, съобщи Мевлютоглу.

Според него в последно време растежът в броя на заканите в областта на сигурността и вложенията в новите технологии на отбранителната промишленост способстват за увеличението на държавните разноски за защита. Това постанова все по-често пренасочване на средства, предопределени за образованието и опазването на здравето, към бранша на защитата. Но на фона на възходящите вътрешни, районни или световни рискове увеличението на разноските за защита се оказва нужда, съпроводена от растежа на каузи на отбранителната индустрия в стопанската система, а тази наклонност през днешния ден е най-характерна за страните членки на НАТО, добави военният специалист.

Днес помощникът на съветския президент Владимир Путин по военното и техническото съдействие Владимир Кожин съобщи пред публицисти, че Турция е заплатила капаро за системите за противовъздушна защита С-400, само че отхвърли да заяви както съответната сума, по този начин и общото финансиране по договорката. Кожин не пожела да уточни и по кое време контрактуваните по договорката системи ще бъдат доставени на Анкара. В. “Джумхуриет “ напомня неотдавнашна обява в съветския „ Комерсант “, съгласно която единствено за 4 захранващи уреди Турция ще заплати над 2 милиарда $ на Москва. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР