Неотдавна в уеб-пространството започнаха да се появяват обзори на видеокартата

...
Неотдавна в уеб-пространството започнаха да се появяват обзори на видеокартата
Коментари Харесай

Екстремален овърклок на AMD Radeon VII: 2149 MHz на ядро

Неотдавна в уеб-пространството започнаха да се появяват обзори на видеокартата AMD Radeon VII, показващи опциите на първия в света 7 nm геймърски графичен процесор. Но никой не можа да оцени неговия овърклокърски капацитет. Практиката сподели, че ръчният клок на новото устройство не е вероятен, тъй като към момента липсва подобаващ програмен продукт, не е подобаваща и фирмената помощна стратегия AMD WattMan.

Този проблем съществено огорчи професионалните овърклокъри, които се бяха приготвили да изстискат оптималните мегахерци от графичния процесор и от HBM2 буферната памет. След многочислени опити за овърклок на AMD Radeon VII, известният немски овърклокър Роман (Der8auer) Хартунг, се досети да опитва вградената в графичния процесор функционалност за автоматизирано повишаване на честотата, която може да бъде задействана от приложението WattMan. Der8auer охлади графичния чип благодарение на чаша изсъхнал лед.



За удивление на Роман, потреблението на автоматизирания клок разреши на графичния процесор да трансферира сериозните 2100 MHz. Пиковото значение на честотата на едно графично ядро доближи 2149 MHz. Или с други думи, AMD Radeon VII разполага със стабилен овърклокърски капацитет. Но с цел да бъде оголен, ще би трябвало да изчакаме излизането на новите драйвери и на новите версии на стратегиите за овърклок.



AMD Radeon VII е първата видеокарта, основана на графичен процесор, създаван посредством 7 нанометров софтуерен развой. Тя разполага с 3840 поточни процесора с тактова периодичност до 1800 MHz, 16 GB бърза буферна памет вид HBM2 с 4096-битова шина, осигуряваща пропускателна дарба от 1 TB/s. Производителят акцентира, че новата видеокарта обезпечава 25% по-висока продуктивност от предходния модел Radeon RX Vega 64.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР