Неотдавна в Пекин се проведе петото издание на форума Китай

...
Неотдавна в Пекин се проведе петото издание на форума Китай
Коментари Харесай

Китай ще развива пазарна икономика на високо ниво

Неотдавна в Пекин се организира петото издание на форума „ Китай и глобализацията ". Участниците в него разискаха глобализацията 4.0 и се сплотиха към визията, че тя е наклонност, която не може да бъде спряна, само че е належащо да бъдат усъвършенствани многостранните механизми в сходство с условията на епохата. Китай ще развива пазарна стопанска система на високо равнище и ще продължи с промените, с цел да насърчи дейно процесите на глобализация, оповестява " Радио Китай ".

Глобализирането на света, в който живеем е почнало още с откриването на Америка от Христофор Колумб, а след първите три талази на този развой, в този момент навлизаме в четвъртия. Разликата с предходните индустриални революции е, че през днешния ден новият интервал съставлява сблъскване, който включва изкуствен интелект, огромни данни, автоматизация, интернет на бъдещето и виртуална стопанска система, нова геополитика и други явления. Затова глобализация 4.0 се счита за качествено нов стадий в развиването на човечество.

На форума координаторът на Организация на обединените нации в Китай Никола Роселини уточни, че глобализация 4.0 води със себе си както благоприятни условия, по този начин и провокации, само че връщането към протекционизма не е метод за тяхното разрешаване. Пекин се трансформира в бранител на многостранното съдействие и мултилатерализма. Целта на новите процеси е да се свържат страните и обществата и да се ускори инфраструктурната взаимосвързаност, а търговията и инвестицията са добра сцена за осъществяване на това. Глобалното ръководство се нуждае от промени, с цел да подсигурява шерването на резултатите от инклузивния стопански напредък, както и постигането на стабилно обществено и екологично развиване.

Председателят на Асоциацията на китайските вложители Чън Дъмин смята, че сега международната стопанска система се развива бурно, а трансграничните търговски и капиталови потоци заемат все по-голям дял от Брутният вътрешен продукт на света. Глобализацията е както неудържима наклонност в развиването на човешкото общество, по този начин и комплициран развой с редица съмнения. Ако многостранните интернационалните правила не бъдат усъвършенствани или реформирани, мъчно ще бъде надминат лимитът на актуалната глобализация.

Заместник-председателят на Фонда за изследвания на китайското развиване при Държавния съвет Лиу Шъдзин смята, че глобализацията е еластичен развой. Китай претърпява смяна от бърз към сдържан стопански растеж, с цел да се приспособява към измененията, които носи глобализацията. За това е належащо да се осъществят задачите на промяната и развиването на пазарната стопанска система на високо равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР