Неоспоримата звезда на американското кино Мерил Стрийп чества 72-ия си

...
Неоспоримата звезда на американското кино Мерил Стрийп чества 72-ия си
Коментари Харесай

Мерил Стрийп - една кино икона на 72 г.

Неоспоримата звезда на американското кино Мерил Стрийп празнува 72-ия си рожден ден, осведоми БГНЕС.

Това е мотив да напомним някои обстоятелства от живота на актрисата, певица, брачна половинка и майка.

Стрийп има четири деца от брака си със скулптора Дон Гъмър. Синът им Хенри (1979 г.) е музикант, щерка им Мери Уила (1983 г.) е актриса, известна с артистичния си псевдоним Mamie Gummer, щерка им Грейс (1986 г.) е актриса, а най-малката Луиза (1991 г.) e модел.

Преди да се омъжи за Дон Гъмър обаче, Мерил Стрийп има 2-годишна буйна връзка с артиста Джон Казейл. Американски артист от сицилиански генезис, Джон Казейл играе Фредо Корлеоне, брат на Майкъл Корлеоне, в " Кръстникът ". Двамата влюбени се срещат на снимачната площадка. За страдание артистът умира на 13 март 1978 година на 42-годишна възраст, след боледуване от рак на белия дроб, който се популяризира и в костите му.

Преди кончината си, двамата с Мерил Стрийп реализират последния си взаимен план - вземат участие във кино лентата на Майкъл Чимино " Пътуване до ръба на пъкъла ", в който артистът играе служащ във фабрика, чиито другари водят война във Виетнам. Когато стартират фотосите, Джон Казейл към този момент страда от рак. Затова режисьорът взема решение да снима първо сцените с негово присъединяване. Освен това продуцентите са възнамерявали да заменят артиста, което провокира гнева на носителката на " Сезар ". Стрийп заплашва, че ще напусне фотосите. Това разрешава на колегата ѝ да приключи всички подиуми с негово присъединяване. За страдание, Джон Казейл издъхва преди края на фотосите и не съумява да види последния си филм. Това се трансформира в удар от ориста, който Мерил Стрийп в никакъв случай няма да не помни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР