Неописуем ужас са преживели жителите на с. Полски извор. Хората

...
Неописуем ужас са преживели жителите на с. Полски извор. Хората
Коментари Харесай

Безхаберието на EVN предизвика 2 пожара край Бургас, за малко не се стигна до жертви

Неописуем смут са претърпели жителите на с. Полски извор. Хората на два пъти са гасили пожари, провокирани от преплетени жици. Те са алармирали за казуса на EVN. От електроразпределителното сдружение на три пъти пращали екипи, които обаче не създали нищо по въпроса.

Огнената буря избухнала за пръв път предишния четвъртък, единствено на метри от домовете на хората. Успели с подръчни средства да изгасят пламъците под угрозата и страха да останат без покрив над главите си. Този ден в селото имало режим на водата и като по знамение съумели да потушат стихията.



Огънят се доближил на към метър от тази къща

„ Два стълба са наклонени и жиците са оплетени от много време. Подадохме тъжба в EVN да дойдат и да си ги оправят, само че никакво отношение. В четвъртък имаше мощен вятър, който провокира искри в оплетените жици и те подпалиха мястото. За благополучие, успяхме бързо да го изгасим”, описаха пострадалите пред Флагман.бг.

Днес в региона на Бургас още веднъж има доста мощен вятър, който провокирал нова буря. Този път хората били на работа и не съумели да реагират на момента. Изгасили пламъците, само че преди този момент огънят погълнал много огромна повърхност, един автомобил, мотор и част от покъщнината в двора на парцела. Помогнало и това, че през днешния ден имало вода.



Пламъците погълнали много огромна повърхност, един автомобил, мотор и част от покъщнината в двора на парцела

Отново подали сигнал до EVN, само че за следващ път останали потресени от безхаберието на монополиста.

„ Сутринта пристигнаха още веднъж. Погледнаха и споделиха: „ Ами пуснете недоволство и като му пристигна реда ще ги създадем.” А всички знаем, че на такива недоволства никой не обръща внимание и единствено ги подмятат. Колко повече да чакаме? Всеки ден се звъни и никой не подхваща нищо. Оставаше още метър и пожарът щеше да стигне до къщата. Ами в случай че не бяхме съумели да го овладеем? Да чакаме да изгори къщата ни ли”, разясняват потресените хора.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР