Неонатологичното отделение в Силистра получи като дарение специална швейцарска апаратура

...
Неонатологичното отделение в Силистра получи като дарение специална швейцарска апаратура
Коментари Харесай

Апаратура от ново поколение за новородени дариха на неонатологията в Силистра

Неонатологичното поделение в Силистра получи като подаяние специфична швейцарска инсталация за фототерапия на новородени. Тя е от ново потомство и е най-ефективното средство за лекуване на жълтеница при бебетата.

Силистра

Многофункционалната лампа за фототерапия е първата от този вид в страната. Дарена е от жители и коства 11 000 лв. - средства, които лечебното заведение мъчно може да отдели. Според лекарите новата инсталация идва тъкмо в точния момент.
Д-р Румяна Манева, завеждащ Неонатологичното поделение в МБАЛ Силистра: Имахме една огромна фото камера, която към този момент е на повече от 15 години, която съвсем към този момент изтичат нейните часове на работа.
Лампата ще се употребява при кръвопреливания и ще икономисва на най-малките пациенти многократните убождания. Ще е в приложимост и при лекуването на жълтеница.
Д-р Румяна Манева, завеждащ Неонатологичното поделение в МБАЛ Силистра: Самите бременности протичат по-патологично. Много медикаменти минават през майките, а това неизбежно се отразява върху децата и техния черен дроб. Така, че може да се каже, че 30% от новородените деца и 100% от недоносените имат потребност от фототерапия.
В Силистренската болница годишно се раждат над 500 бебета. Между 10 и 15 % от тях са недоносени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР