Неофициално се знае, че Лена Бориславова е дала на BIRD.bg

...
Неофициално се знае, че Лена Бориславова е дала на BIRD.bg
Коментари Харесай

Без имена: Шефът на ДАНС потвърди за производство заради изнесена секретна информация


Неофициално се знае, че Лена Бориславова е дала на BIRD.bg документ с гриф „ Секретно “ за „ Турски поток “ с бележки какво да напишат

„ През последните 2 години имаме 2 случая, в които е открито, че документи на организацията са ставали притежание на външни източници. Единият случай е този, който загатнах - тук е следено подадената информация, с цел да можем да си свършим работата. Това е казусът на наш някогашен сътрудник, против който има формирано досъдебно произвеждане за шпионаж. Вторият случай се проверява сега от Софийска градска прокуратура - това е извадка от наш документ с гриф „ Секретно “, който беше оповестен на един интернет уебсайт. “

Това разгласи по време на чуването си в Народното събрание шефът на ДАНС Пламен Тончев.

Той посочи, че е открито, че достъп до въпросния документ са имали двама души, които са отвън състава организацията. Вероятно става дума за Лена Бориславова и един от двамата – Кирил Петков или Бойко Рашков.

Статията със фотоси на сходни документи беше оповестена в BIRD.bg на 25 септември 2022. Тя се касае за плана „ Турски поток “ и е с гриф „ Секретно “. По документа е имало очебийно с писалка и бележки от Бориславова. Секретната информация беше един от гвоздеите в предизборната акция на „ смяната “, като се вадеха пасажи по какъв начин се е знаело, че Русия желае да се построи тръбата, с цел да заобиколи Украйна.

В интерес на истината, надали е необходим конфиденциален документ на разузнаването, с цел да се знае, че задачата на „ Турски поток “ бе съветският газ да идва към Европа без да влиза в украинска територия. В продължение на години това беше приоритет и на Европейския съюз поради непрекъснатите спорове за газа сред Москва и Киев. През 2006 и 2009 година Русия даже спираше газа за Европа през Украйна и предизвикваше съществени проблеми на континента.  

Под новината в BIRD.bg се е подписал журналистът Атанас Чобанов.

Според медийни изявления, следствието е във основа на сигнали от турските и румънски служби и касае секретни документи за „ Турски поток “. По сигналите са формирани два отчета на ДАНС и отдел „ Компютърни закононарушения “ към ГДБОП.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР