Неофициалният лидер на ДПС Делян Пеевски се изправи срещу науката.

...
Неофициалният лидер на ДПС Делян Пеевски се изправи срещу науката.
Коментари Харесай

Пеевски не хареса социологията. Ниският му рейтинг бил манипулация

Неофициалният водач на Движение за права и свободи Делян Пеевски се изправи против науката. След поредност от социологически изследвания, които са единомислещи, че той по никакъв начин не се употребява със благосклонността на българите (като даже симпатизантите на Движение за права и свободи са мощно раздвоени), през днешния ден Пеевски излезе с контракоментар - публикуван посредством пресцентъра на партията. " Моята най-точна социология са хората ", твърди ръководителят на парламентарната група и с цел да е по-силно внушението, известието е съпроводено с негова фотография - на улицата - по какъв начин предвожда актив на Движение за права и свободи.

" Лидерът " очевидно се е подразнил на двете социологически изследвания, оповестени в последната седмица - на " Маркет линкс " и на " Алфа рисърч ". И двете организации са присъединили Пеевски в измерването на доверието на партийните ръководители, макар че официално водач сега е почетният ръководител Ахмед Доган. Но пък Пеевски се чака да взе участие в " съревнование с един кон " на конгреса през февруари, на който Движение за права и свободи ще си избира нов ръководител - т.е. в съревнование със себе си, откакто всеобщо е номиниран от структурите.

Така в изследването на " Маркет " Пеевски получава 78% съмнение против 8% доверие.

В това на " Алфа " обстановката е сходна - 6% утвърждение, 70% - отрицание.

" При Доган, както и при останалите партийни водачи, поддръжката идва главно от вътрешно-партийните среди (61%). Пеевски обаче получава от тях 26% утвърждение против 27% отрицание и 47% неутрални оценки ", отбелязоха в коментар от " Алфа рисърч ".

" С огромен интерес следя резултатите от социологически проучвания на две организации, оповестени тези дни, които като че ли излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този прийом е последното леговище за провалящи се политици, само че не за това е думата тук " - хвърля вината върху науката за личния си рейтинг Пеевски.

И се връща 20 години обратно: " През 2001 година същите организации предвидиха, че на идните тогава парламентарни избори групировка на Царя ще получи надлежно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година. На парламентарните избори на 17.06.2001 година обединението на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513  избиратели или 43%, освен това при рекордна изборна интензивност от 67%. Нещо повече - след тези избори бе излъчено съдружното държавно управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи с министър-председател Симеон Сакскобурготски. "

А позицията завършва със поръчката за победа на европейските избори през юни 2024-а и с обвиняването, че социологическите организации " манипулират " с данните си:

" Защо напомням всичко това? Защото знам, че гласоподавателите са мъдри и всеки опит да се манипулира публичното мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласоподават доверие на оня, който ще свърши работа и ще носи отговорност.  Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.  

Затова благодаря на тези организации, измерили тези резултати. 

Следващите избори са доста скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и Движение за права и свободи " - 

" Вярвам, че най-хубавото следва. " - дава поръчка за бъдещето той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР