Неочаквано за всички, актуалната лидерка в световната ранг листа при

...
Неочаквано за всички, актуалната лидерка в световната ранг листа при
Коментари Харесай

Betway представя – страхотната кариера на Ашли Барти


Неочаквано за всички, настоящата лидерка в международната сан листа при дамите постави завършек на професионалната си кариера едвам на 25 години. Австралийската реализира много победи в кариерата си, а ние ще ви разкажем за най-важните от тях в следващия Betway разбор.

Австралийката завоюва първата си купа от Големия шлем на Ролан Гарос през 2019-та. Състезава се професионално от 2010-та и е спечелила над 23 милиона $ от наградни фондове.

Тя стартира да играе тенис на 5 и се радва на много сполучлива кариера при девойките. Няколко години откакто пробива при дамите, тя взема решение да си почине от играта с жълтата топка и стартира да играе крикет за тима на Бризбън Хийт.

Ашли печели първата си купа от WTA на Малайзия оупън през 2017-та. Вече споменахме за купата от Ролан Гарос. Тя е продължена с триумф на Уимбълдън през лятото на 2021-ва, макар че не е измежду любимците на Бетуей за успеха при започване на шампионата. През януари Барти завоюва и домашния си Аустрелиън Оупън.

Ранни години

Ашли Барти е родена на 24-ти април 1996-та в Ипсуич, Куйнсленд, Австралия. Тя е правоприемник на локалното австралийско население Нгарагу.

Тя стартира да тренира едвам на 5 години в Уест Брисбейн Тенис Център. Първият ѝ треньор Джим Джойс вижда огромния гений и стартира да работи с нея от напълно ранна възраст, макар че се занимава с много по-големи деца.

Започва да играе професионално единствено на 14 години, а първият и мач е от шампионата ITF Woman’s Circuit с награден фонд 25 хиляди $ в родния Ипсуич. Тя печели и купата за Уимбълдън при девойките през 2011-та. Първата ѝ победа на огромната сцена е от Малайзия Оупън през 2013-та, когато изненадва букмейкъра 7sport.net/betway/ и доближава до четвъртфиналите.

Почивка от тениса

След ЮС Оупън 2014-та, тя шокира света и афишира, че ще приключи краткотрайно кариерата си.

„ След като се прибрахме от ЮС Оупън, аз и моят екип взехме решение, че това е точния миг да си починем от тениса “ – разяснява Барти тематиката – „ Очевидно, това бе доста мъчно решение, само че считаме, че е най-правилното “.

По-късно тя изяснява, че кариерата и се е движила прекомерно бързо и това не ѝ се е отразило изключително добре.

Завръщане към играта и още професионални триумфи

Тя афишира завръщането си през 2016-та и година по-късно сграбчва нова купа – от Малайзия Оупън. Ашли съкрушава първичните Betway bg коефициенти, откакто потегля от квалификациите и побеждава японката Нао Хибино на финала с 6-3, 6-2. Успехът ѝ обезпечава място в топ 100 и по-лесно класиране за идващите шампионати.

Барти продължава да впечатлява и прави огромния пробив през 2019-та, когато печели Откритото състезание на Франция. Победата във финала над Маркета Вондрусова я праща на втора позиция в международния ранкинг.

Годината приключва още по-добре – с дебютна победа на WTA финалите, където е победена Елина Свитолина в заключителни дуел.

Следващата купа от шлема е през лятото на 2021-ва, когато съкрушава Каролина Плишкова във финала на Уимбълдън.

След като е изхвърлена в третия кръг на ЮС Оупън, нашата героиня взема решение да откаже поканата за WTA финалите и да пропусне всички шампионати до края на сезона.

Следващата огромна победа е на родна почва – успех на Аустрелиън Оупън 2022-ра и идва след победа над американката Дениела Колинс с 6-3, 7-6 (7-2).

„ Мечтата ми се сбъдна. Гордея се, че съм австралийка “ – прочувствена е тя след финала. – „ Най-хубавото нещо от шампионата бе, че мога да споделя страстта с моите сънародници. Това е най-страхотната аудитория, пред която в миналото съм играла “.

Отказване от професионалния тенис

На 23-ти март 2022-ра, Барти, която тогава е сложена под номер едно, шокира тенис обществеността за повторно и афишира отказването си от спорта.

„ Аз съм толкоз щастлива и толкоз подготвена. Знам го, от цялото си сърце, че това е точния миг и това е вярното решение “. – споделя тя.

„ Знам, че доста хора няма да ме схванат и го одобрявам. Човекът Ашли Барти има толкоз доста мечи и цели за гонене, които не включват обиколки по целия свят и стоене надалеч от вкъщи и фамилията. Винаги съм желала да извозвам повече време с обичаните си хора “.

Аш прибавя още, че е безусловно изтощена и няма какво повече да даде физически.

Живота отвън корта

Далеч от тенис сцената, Барти е описвана като типична австралийка, съгласно думи на първия си треньор.

„ Тя харесва всички интензивности, които са типични за родния ѝ Куйнсленд. “ – споделя Джойс. – „ Тя обича да пие студена бира в летните дни, когато не е заета с мачове от международния тур. Тя просто е същински австралиец и същински Куйнслендър “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР