Неочаквано начало на днешния ден предложи испанската Лига Ендеса, след

...
Неочаквано начало на днешния ден предложи испанската Лига Ендеса, след
Коментари Харесай

Сензация! Реал Мадрид допусна изненадващо поражение от непретенциозния Бургос

Неочаквано начало на днешния ден предложи испанската Лига Ендеса, откакто абсолютният любимец Реал Мадрид преклони глава пред новобранеца Сан Пабло Бургос и отстъпи с крайното 83:87 (23:22, 18:22, 21:24, 19:21) във втория си дуел от група Б на шампионата в зала " Ла Фонтета ".

Селекцията на Пабло Ласо тотално изгуби надзор в края на мача, а уверените осъществявания от страна на играчите на Бургос валяха като дъжд. По този метод спечелилите записват своя втори триумф и излизат еднолично на първа позиция, до момента в който защитаващите първенци са трети с една победа и една загуба.

" Кралския клуб " влезе в мача в бурно движение и бърза серия от 12:2 след мощно начало на Тавареш, Дек и Кампацо. Бургос обаче мигновено върна услугата и даже излезе напред с 4 точки след ранния потрес с поредни тройки на Пабло Агилар и Бруно Фитипалдо - 14:18.

" Nos dura dos minutos, la concentración "

El enfado de @pablolaso en el tiempo muerto#LigaEndesa
@MovistarPlus pic.twitter.com/O4LtSuwsPw
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 20, 2020 Това провокира гневни реакции у треньора на мадридчани Пабло Ласо, който изрази своето отвращение на последвалия таймаут. Това очевидно провокира положителна конфигурация у " белите ", като след спирането те съумяха да си върнат преднината, въпреки и със единствено един пункт - 23:22 след първите 10 минути.
Реал стартира да показва от ден на ден убеденост в атака и го сподели с три тройки в началните 4 минути на втория интервал - по една на Джордан Мики, Джейси Керъл и Руди Фернандес, с цел да си даде 5-точкова преднина при 36:31. До края на частта обаче синхронът в нападенията на мадридчани се изгуби и това разреши на Бургос да притисне " белия балет ", повеждайки с 41:44 преди огромната отмора.

Y @rudy5fernandez puso la dirección PROHIBIDA... ¡Qué locura de TAPÓN!#LigaEndesa#VolverEsGanar

vía @MovistarBasketpic.twitter.com/aDASgQLkmc
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 20, 2020 Аутсайдерите в мача демонстрираха, че не считат да преклонят глави толкоз елементарно и подвигнаха оборотите при започване на третия интервал, като задатъкът им стигна 8 точки. Столичани се върнаха в мача след кошове на Рандълф и Кампацо, само че Феран Басас вършеше вълшебен осъществявания на паркета, с цел да постави задатъка още веднъж на 8 - 52:60 при 4:12 до края на частта.

Sí, no, sí, no... ¡SÍ! ¡@jasielrivero14 también se suma a la fiesta triplista de @SanPabloBurgos!#LigaEndesa#VolverEsGanar

vía @MovistarBasketpic.twitter.com/XXiuklKQqI
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 20, 2020 Кошмарът за Реал ставаше действителност след сполучлива тройка на Ясиел Риверо за двуцифрена преднина - 55:65. Успешна пукотевица отдалеко на Серхио Юл въпреки всичко стопи разликата на 6 точки преди финалните 10 минути - 62:68.

Чудесен Руди Фернандес оказа помощ на Реал да се завърне в границите на едно владеене разлика, а чудесна отбрана от Тавареш и тройка на Юл дадоха леко успокоение на " белите " - 74:72 и 5:50 до края на срещата. Това сякаш даде повече убеденост на Бургос да търсят поврат и отборът наниза 7 следващи точки за 74:79 и 3:10 на часовника.

Lo de @23Llull y la Fonteta es una de las historias de amor que duran para siempre...

¡Más MANDARINAS!#LigaEndesa#VolverEsGanar

vía @MovistarBasketpic.twitter.com/orMMBuOums
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 20, 2020 Кампацо охлади пристрастеностите с тройка за две разлика, само че феноменалните дейности в нахлуване на " сините " им донасяха още бързи точки. Джордан Мики вкара два наказателни за 79:81, а след неточност на Бургос Кампацо изравни - 81:81 с 1:40 на таблото.

Nada por aquí, nada por allá... ¡@ThadJr12 sigue haciendo de las suyas! ¡CANASTÓN!#LigaEndesa#VolverEsGanar

vía @MovistarBasketpic.twitter.com/IAyd3oFg6O
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 20, 2020 Витор Бените не сбърка от линията за 81:83. Поредна неточност в нахлуване за Реал и фаул от страна на грешника Мики разрешиха на Басас да усили преднината на Бургос на 4 точки с едвам 7 секунди на таблото. Фаул на Юл завърши безусловно всякаква конспирация в мача и изненадата беше реалност - Бургос преодоля Реал Мадрид с крайното 83:87.

Тад МакФадън осъществя 18 точки за триумфа, до момента в който Ясиел Риверо вкара 13 и взе 6 битки. Феран Басас се включи от пейката с 12 точки, а Бруно Фитипалдо остана с 11. За Реал Факундо Кампацо и Серхио Юл нанизаха по 13 пункта, а Валтер Тавареш приключи с " дабъл-дабъл " 13 точки и 10 битки. В понеделник Бургос играе против Гран Канария от 16:30, а мадридчани излизат от 19:30 за дербито против Валенсия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР