Неочакваният скок в икономиката на САЩ се дължи на икономическата

...
Неочакваният скок в икономиката на САЩ се дължи на икономическата
Коментари Харесай

Байдъномика в действие: Morgan Stanley повиши прогнозата за ръст на БВП

Неочакваният скок в стопанската система на Съединени американски щати се дължи на икономическата политика на президента Джо Байдън, по-известна като Байдъномика.

Тази оценка дават от Morgan Stanley, като допълват, че банката ще направи " забележителна възходяща проверка " на своите оценки за брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати, оповестява CNBC.

Законът на Байдън за вложения в инфраструктура и работни места " подтиква взрив в огромната инфраструктура ", написа Елън Зентнър, основен икономист за Съединени американски щати в Morgan Stanley. В допълнение към инфраструктурата, " индустриалното строителство също демонстрира висок ритъм на развиване ", добавя тя.

В резултат на тези непредвидени нараствания Morgan Stanley предвижда 1,9% растеж на Брутният вътрешен продукт за първата половина на тази година. Това е съвсем четири пъти повече от предходната прогноза на банката за 0,5%.

" Икономиката през първата половина на годината пораства доста по-силно, в сравнение с чакахме, което ни прави още по-уверени за за меко приземяване ", написа Зентнър.

Анализаторите удвоиха първичната си оценка за растежа на Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие - от 0,6% на 1,3%. В вероятност до идната година те покачиха прогнозата си за действителния Брутният вътрешен продукт през 2024 година с една десета от % до 1,4%, допълват от CNBC.

Ревизията на Morgan Stanley идва в основен миг за Белия дом. Президентът Джо Байдън прекарва лятото в обиколка на страната и подчертаване на икономическите си достижения.

" Заедно ние преобразяваме страната освен посредством работни места и произвеждане, само че и посредством възобновяване на инфраструктурата ни ", съобщи Байдън през седмицата по време на посещаване в корабостроителница във Филаделфия.

Белият дом дефинира формулата му за стопански напредък като " Байдъномика " – фраза, употребена в началото от републиканците, с цел да се подиграят на президента, който одобри този термин като израз на респект.

Байдън заложи на " Байдъномика " -та и кандидатурата си за преизбиране през 2024 година, залагайки на мощния стопански напредък.

Това обаче може да се окаже рисковано.

Последното общоамериканско икономическо изследване на CNBC откри, че единствено 37% от интервюираните утвърждават модела на Байдън за стопанската система, а 58% не. Едва 20% от американците са съгласни, че стопанската система е отлична или добра, до момента в който цели 79% са на мнение, че тя е обективна или по-скоро слаба, откри изследването на CNBC.

Републиканците се възползваха от икономическия скептицизъм на електората, с цел да настояват, че Байдън подценява продължаващите провокации на елементарните американци, свързани с високите лихвени проценти и инфлацията, която спада, само че към момента е над равнищата отпреди пандемията.

" Байдъномиката е сляпа религия в държавните разноски и регулации ", съобщи ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти. " Това е икономическа злополука, в която държавното управление предизвиква десетилетия висока инфлация, високи цени на бензина, по-ниски заплати и неустановеност, която оставя Америка в по-лошо състояние. ", добави той.

Остават още 16 месеца, преди американците да гласоподават за президент, а политическата орис на Байдън наподобява се усъвършенства дружно с стопанската система.

" Този отчет удостоверява това, което от дълго време споделяме: нашата мощна и устойчива стопанска система е Байдъномика в деяние ", съобщи асистент прессекретарят на Белия дом пред CNBC.

" Икономическата стратегия на президента подтиква вложенията в производството и инфраструктурата, които основават работни места и поддържат служащите. ", безапелационни са от Белия дом.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР