Неочаквана ваканция от 3 поредни дни се заформя за учениците

...
Неочаквана ваканция от 3 поредни дни се заформя за учениците
Коментари Харесай

Няма по-щастливи от учениците тази седмица, на училище са само два дни

Неочаквана " почивка " от 3 следващи дни се заформя за учениците у нас поради идната на следващия ден матура и празничния 24 май. В някои учебни заведения децата децата даже ще почиват 4 дни, а единствено един ден ще учат - заради оповестени спортни или културни мероприятия в самото учебно заведение.

23 май (вторник) е разгласен за неучебен ден за всички възпитаници със заповед на министъра на образованието още през лятото. Причината е провеждането на втората матурa - по профилиращ предмет, изучаван от учениците в последните две години - в 11 и 12 клас. Макар не във всички школа да има изпити за дванадесетокласниците, учителите от тях са ангажирани в матурите, най-много като квестори, обясниха от МОН.

24 май (сряда) е празничен и неработен ден за всички, като единствено при предпочитание учениците могат да вземат участие в проведените за задачата шествия за чстване на св. св. Кирил и Методий.

25 май (четвъртък) също е неучебен ден за децата, и въпреки да се води присъствен и предопределен за " учебни, просветни и културни действия ". На множеството места обаче го афишират единствено за почивен.

Неучебни през юни пък ще са и дните, в които ще се проведат националните външни оценения в 7 и 10 клас. Това са 13 юни, когато са изпитите по български език и литература за учениците от 7 и 10 клас, и 16 юни, когато са НВО-та по математика в 7 и 10 клас, напомнят от Dnes.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР